Ketchup

Slut ketchup hemma - tid över. Aldrig mer köpesketchup.
Grundreceptet är Micael Bindfeld´s ketchuprecept. Hade såklart inte alla ingredienserna hemma, stoppar inte mej. Det här använde jag:
1 paket passerade tomater
0,5 krm chilipulver
1 gul lök
vitlökspulver...lagomt
1,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl socker
0,5 dl tomatpuré
1 msk Worcestershiresås
1 tsk salt
1 krm malen peppar.
Låt det puttra ca 25 minuter på spisen. Lock rekommenderas :-) Mixa ketchupen slät och häll upp på rena burkar. Det blev ca 0,5 liter av det här receptet. Den blev jättegod.
Uppdaterad: Mycket hållbar. Idag 27/12 är ketchupen..öppnad burk..fortfarande superfin.
skriven
Jag vill också ha hemkokta till vegkorven. Såå gott... Tack på förhand.