Sommar

        

Ikväll.... på altanen har alla i-landsproblem förångats i värmen.... :-)

Tävling på Stickhjälpen

          [sommartavling2.jpg]
          Bild: Stickhjälpen

Du kan vinna dom här örhängena eller garn, stickor och mönster

För att  tävla klickar du in på
Stickhjälpen...och sitter du och smygstickar där hemma? Får du över tex sockar, vantar så kan du skänka dom dit.

Kakfat...tre kakfat

           kakfat
Mycket iiillat...började baka en kaksort och fortsatte...deg efter deg...två timmar senare har jag tre kakfat. En "safe", farmors kakor och två "outsiders".
Högst upp ....absolutly safe...Farmorskakor. Det gåååår inte att misslyckas.

Till vänster i bild  har vi " Snickerdoodles ", ett amerikanskt recept jag hittat i en bok. Ena sidan på kakan är doppad i kanel och socker. En ganska hård kaka, men med lagomt mycket kanelsmak. Kan behöva doppas innan man äter den.

Till höger i bild finns Pepparsnurror. Den som är uppmärksam ser att det inte är snurror...direkt...nä..det blev Pepparskivor istället. När jag tjorvat med degen i fler minuter utan att fått till snurrorna, så blev det den-gamla-vanliga-metoden i stället.  Jag rullar degen till en lagomt tjock korv, plastar in den i plastfolie och den får ligga i kylen ca 1 timme ( gärna längre ). Tar fram storkökskniven och skär skivor som jag lägger ut på plåten. Ett enkelt sätta att få runda kakor utan att rulla kulor och sen platta till dom.

...näää, men om man skulle ta och brygga lite kaffe, kanske.... :-)


Sommar på altan

          

Altanen är verkligen klar nu. Petuniorna som jag drivit upp i vår blommar, jordgubbsplantorna har blommor och det är myggfritt :-)
Det kan inte bli bättre.

Hejjja Norge ...hejjja Norge!!!!

       

Så kom jag ut från jobbet. Säger hejdå till arbetskamraterna och sätter mej i bilen. Stoppar i nyckeln och vrider om...och vrider och ....och....NEEEEJJJ!!!
Ser att lysknappen är på.....tomt batteri ....jjaaa... tomt battteri.
Tittar ut genom fönstret och ser att ena kollegan inte hunnit fara än. Vinkar åt henne och hon kommer ut. Den andra kollegan stannar till och undra om hon ska hjälpa till. Det behövdes inte, för på påsen till startkablarna som finns i mitt bagage finns instruktioner. Hon åker iväg och jag och C börjar joxa med batteri och startkablar och batteri och startkablar. Hennes bil är så moderna att den bara har en pluspol på batteriet ...???....så, vad gör man av den ena sidan av den svarta kabeln då???...jo, man tar hjälp av den närmaste man som går förbi.
Jag ropar till mej den närmaste karl på parkeringen och han kommer fram. En norrman.
Han tittar in i motorn och säger att C har en mycket modern bil. Kopplar man fel sladdarna kan dataelektroniken gå sönder i bilen. Ja, alltså inte i min gammla -87:a, utan i C´s  moderna bil. Norrmanen ropar till sig en kompis som kör fram sin bil i stället. Dom grejjar och kopplar, jag provar starta och inget händer.

Tomt. Dött. Nada.

Då tar dom till det NORSKASTARTATOMTBILBATTERI-KNEPET.
Han gasar på, plattan i botten i sin bil ....ett bra tag.
Norrmanen; - "Si du om lyse,lys i bilen din?"
Jag tittar in på panelen och mycket riktigt...där lyser det i panelen.!!

Hurra!!

Tusen tack, säger jag och lägger till...Lycka till i fotbollsturneringen Pite Summer Games. I år håller jag på Norge hela tiden!!!!

Hejja Norge...hejja Norge!!!!

Bloppis

Idag snubblade jag över ett nytt ord " bloppis".
Man säljer sina överblivna saker till loppispris på sin egen blogg.
Kul ide´!

Upp upp,upp!!!

         

Officer Storjägarn: -" Kom igen då!!!"
Små bönfröna: -" åhej, åhåååå, åhej, åhåå "

Yemenväst

            yemenväst

Äntligen har ag sytt i hop
Yemenvästen. Storlek - nyfödd. Den är snabbstickad.....men det är, det där med att sy som inte är så roligt. Nå, nu är den klar i alla fall. Västen ska till Stickhjälpen för vidare leverans.


        pocketbook-slippers

Ett par Pocketbook-slippers är ochså klara. Garnet är från Marks and Kattens.
Dom blev större än jag trodde. Kan ju alltid växas i  :-)

Många hittar till Storforsen :-)

             

Inne i serveringen som är omgjord till souvenirshop, har man satt upp en världskarta. Besökarna får sätta en nål från vilken ort/stad dom kommer ifrån.  Det är ganska många nationaliteter som hittar till Storforsen :-)

Storforsen, Vidsel

                      Storforsen

När man går ut mot Storforsen och är nästan framme vid älven, hittar man den här stenen i ett av vattendragen på klipporna. Ett stenhjärta. Uthugget av vattnet under många, många år.

Trevlig midsommar....

...tll era alla!!!!


Det gör ingenting...

...om solen tittar fram ....

Tjejjoggen i byn Sjulsmark

      
Igår deltog jag och några väninnor i Tjejjoggen i Sjulsmark. Hela 5,5 km promenerade vi. Perfekt väder, mulet och 17 grader varmt.  Efter målgång åt vi picnic på fotbollsplanen och blev underhållna av det lokala bandet " Åtta rattar och en spak". Mycket trevligt. Nästa år firar Tjejjoggen 20år.

Här är i alla fall en som ska vara med då ...*räcker upp en hand*..  :-)

Pocketbook-slippers

    pocketbook-slippers
På stickor nr 3 stickar jag ett par
pocketbook-slippers med garn från Marks and Kattens. Dom blir i barnstorlek och kommer att skänkas till Åkerbärsbarnen.

Yemenväst på stickorna

     yemenväst

Förra veckan började jag sticka en Yemenväst. Mönstret hittade jag på
Stickhjälpen . En ganska snabbstickad väst. Den här blir helvit...än så länge. På bloggen Stickhjälpen kan ni ochås läsa om resan till Lettland och överlämnandet av stickade sockar och barnkläder.

Stickad babymössa

           sticka babymössa
Har tidigare visat  stickade babykläder jag hade som liten i början av 1970-talet.  Den här mössan fanns ochså i lådan med barnkläder. Men med  vilken teknik är den stickad/virkad i ? Är garnet bara snurrat ?  Vet någon vad tekniken heter ?

Sådärja...

Skatteåterbäring....tackartackar!!!!!
:-)

Midsommarkrans - barn

           Stickad Midsommarkrans

Av restgarner har jag gjort en
Midsommarkrans till min systerdotter. I fredags sydde jag fast den sista virkade blomman på kransen. I nacken är ett resårband. Lagomt mjuk och massor av blommor..... :-)

Trevlig Nationaldag!!!

           Nationaldagen

Trevlig Nationaldag på er alla!

Tjohoo!

            kottlett
Syrran: -" Ska vi gå ihop alla och köpa en gris som är färdig till hösten.?"
Alla: -" JAAAAAA "

Så gott med grillad kottlett, paltfläsk, filé....julskinka.

Idag kom det ett
mail

Klubbmästerskap Sommarblommor 2009

           sommarblommor

 Allt ser ut att bli en enkel match för Startnummer 2 - Röda petunior. Ingen deltagare från dom andra lagen har varit i närheten av juniorlaget. SÅ. Från ingenstans med nollkommafem centimeter kvar av upploppet dyker hon upp.  I Startnummer 1 - blandade rosa/ röda petunior har ett av reservfrörerna, den blålila-inte-tävlat-på-flera-säsonger-fröet samlat alla sina krafter till slutet.
Reservfröet har  I N H A L E R A T all tillgänglig vatten i närområdet. Pressat sig till det yttersta och kämpat sig fram bland deltagarna. Mölksyran spränger i den lilla skjälken, men tankarna går bara framåt ..." mållinjen, mållinjen...för laget...mållinjen..."
Startnummer 2 - Röda petunior hör publiken som hejjar, hon sneglar åt vänster och i ögonvrån kommer en utmattad men viljestark petunia som kastar sig fram mot mållinjen. Hon hör dommaren ropa -"MÅLFOTO!!!!!".....

Tävlingen är över...

Båda blommorna faller ihop på marken. Startnummer 2 - Röda peutnior har förstått att det lilla reservfröet vann. Hon tittar på det lilla reservfröet och viskar nästan ohörbart.
-" ...revansch....det blir revansch nästa år..."