4

Mormor ....

image494

Nu ska jag berätta om min mormor och hennes förhållande till grönsaker.

Kan man äta gott, så ska man göra det enligt mormor. Grönsaker är inte gott, grönsaker tar tid att skala och hacka eller riva.  Det vet dom flesta i henns omgivning. Alltså äter min mormor inte så mycke grönt, fast hon borde. Sen några år tillbaka har hon diabetes...eller "socker "som hon säger.

På sommaren bor hon ute i sin stuga ute vid Piteälven. Där har hon sina  Dambjudningar.....alla gubbarna har redan "checkat ut ".
För någon sommar sedan hade hon bjudit damerna ut till stugan för middag på altan. Nu skulle hon verkligen ta i, för dom här damerna äter givetvis grönsaker till sina måltider. Det vet hon sen hon varit till dom många gånger om på middag genom åren.Mormor köpte hem alla möjliga grönsaker och skalade, hackade och rev. Blandade ihop det i en fin skål. Dukade bordet, lagade maten och och damerna kom och trivdes utmärkt på altanen. Det åts, snapsades och pratades under middagen.
Det blev sent och damerna tackade för sig, taxin kom och parkerade en bit bort. Medans damerna gick mot bilen, var mormor i köket och ser där längst bort på bänken ...salladsskålen. Hon hade glömt att ta fram salladen! Åååaanej!! Hon visste att all den där salladen, kommer hon inte att äta upp. 
Hon greppar skålen, öppnar dörren och springer efter damerna och ropar:

-" ...och förresten här har ni grönsakerna..." sen svischar hon iväg grönsakerna mot dom... 2

Depåstopp för sjalen

image493
Om jag väljer att ha en bredd på 120cm, så ser sjalen ut så här för tillfället. Det går långsammare och långsammare att virka....
Ganska rosa om jag får säga det! Det ljusrosa garnet håller på att ta slut. Hoppas att det räcker till alla rutor :-)
2

Temavecka: onsdag - mat

image492
Dagens tema i Temavecka hos Tankebubblor är mat.
Här är den gamla klassikern som är den perfekta nödlösningen när det inte finns nått att laga, eller när det bara finns rester kvar i kylen. Varma mackan.
Dom här är "moderna". Det är fullkornsbröd, inget smör, ketchup, köttfärssås med bönor, ost (lagomt) låg fetthalt
:-)
Svisch in i ugnen 200grader i ca 10 minuter.
Serveras med hemgjord vinbärsgele´ och grönsker.

Idag borde man få massor av tips till receptboken......