1

Solrosfrallor - med linfrö

 
Matbröd bakad med "fel" jäst. Blir riktigt goda.
 
Solrosfrallor
50 gr jäst för söta degar
5 dl vatten
50 gr smält smör
1,5 tsk salt
2 msk sirap
3 dl solrosfrön ( jag tog 2 dl  och 1 dl linfrön )
6 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Rör i hop som en vanlig deg. Låt det jäsa i 40 minuter. Häll upp på bakbord och knåda lite, skär ut lagoma bitar och rulla till bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 40 minuter. In i ugnen 10 minuter i 250 grader.
1

Lite julbak

 
Så. Nu. Då har julstöket börjat. Favoriterna måste vara med i julbaket.
 
Saffransbiscotti och jag använder samma recept som tidigare år. Saffransbullar kommer jag ochså att göra. Dom blir ju fantastiskt goda.
 
 
0

Pite Havsbad - Sveriges Riviera

Under ca 1,5 år har jag haft en visstidsanställning på Pite Havsbad. I sommras spelades det in en arbetsdokumentär där. Snart har den premiär i TV3 och idag har det släppts en liten trailer från programmet. Här presenteras två av mina favoriter på Havsbadet. Ett riktigt radarpar. Dom två restaurangcheferna:
Sveriges Riviera