Solrosfrallor - med linfrö

 
Matbröd bakad med "fel" jäst. Blir riktigt goda.
 
Solrosfrallor
50 gr jäst för söta degar
5 dl vatten
50 gr smält smör
1,5 tsk salt
2 msk sirap
3 dl solrosfrön ( jag tog 2 dl  och 1 dl linfrön )
6 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Rör i hop som en vanlig deg. Låt det jäsa i 40 minuter. Häll upp på bakbord och knåda lite, skär ut lagoma bitar och rulla till bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 40 minuter. In i ugnen 10 minuter i 250 grader.

Lite julbak

 
Så. Nu. Då har julstöket börjat. Favoriterna måste vara med i julbaket.
 
Saffransbiscotti och jag använder samma recept som tidigare år. Saffransbullar kommer jag ochså att göra. Dom blir ju fantastiskt goda.
 
 

Pite Havsbad - Sveriges Riviera

Under ca 1,5 år har jag haft en visstidsanställning på Pite Havsbad. I sommras spelades det in en arbetsdokumentär där. Snart har den premiär i TV3 och idag har det släppts en liten trailer från programmet. Här presenteras två av mina favoriter på Havsbadet. Ett riktigt radarpar. Dom två restaurangcheferna:
Sveriges Riviera
 

Jobbar med en idé...

....om sånt jag gör varje dag numera.
Jooo, jobbletning pågår ochså. Deltag gärna i tävling i förra inlägget. Alla tips är välkomna! :-) 

Jobbtips-vinst limpa

 
 
Kondrads limpa i en tipstävling!!!
Så här går det till:
Du mailar mej tips på företag som du VET behöver en till medarbetare. En oannonserad tjänst. Leder tipset till en INTERVJU, så bakar jag Konradslimpa till dej. Tipset behöver alltså inte leda till en anställning, bara en intervju.
Jag söker, i första hand anställnig inom logistik, administration, kontorsjobb. Självklart tar jag emot andra tips. Jobbet ska vara på heltid och gärna inom Fyrkanten ( Älvsbyn, Piteå, Luelå, Boden ).

Om du bor i södra Sverige och kommer med ett supertips, så löser vi limptransporten på något sätt.

bortaboijn snabela hotmail punkt com
Välkommen med ditt tips!!!!

Bästa palten

 
På tisdagar kan man köpa Norrbottens godast palt på Konditori Centrum. God konsistens, perfekt fläsk och självklart gör man smööörbrunn när man äter palt.

Såååådär!!!

 
Efter ca en månad med handdiskning har jag en vanlig vardag igen :-) Genom en bekant till min morbror fick jag en halvgammal diskmaskin. Tackartackar! Kopplingen till kranen funkade inte. Svängde förbi IVAB idag och köpte en ny snabbkoppling. Lite tjorv med den ochså, såklart. Numera ska dom monteras upp-och-ner mot gamla snabbkopplingar. Det betyder när jag tar bort kopplingen från kranen så blir trycket uppåt i stället för neråt i diskhon. Nåja, då vet jag det efter första gången. Torkade både skåp och väggar.
 
Nu vill jag bara lägga upp fötterna och taaa det lugnt!!!

Har skött syskonbarn i veckan...

... får jag gå och lägga mej nu ?? :-)