1

Kicki behöver hjälp

Kusin vitamin är i behov av hjälp......
Så här börjar hennes senaste blogg:

"Hör här: Jag söker mycket skönhetsintresserade kvinnor över 18 år. Det ska vara personer som har badrumsskåpet fullt, eller i alla fall nästan, som är intresserade av smink, naglar, hår, hud och kroppen, eller i alla fall väldigt intresserad av ett av dessa områden."

Kan du hjälpa henne?
2

After Work

                 image689

Ett gäng från arbetsplatsen träffades på Thai Garden för att äta lite mat. Supergod mat. Jordnötssåsen var riktigt god, men ganska stark. Några gick vidare till Nodo och drack kaffe. Trevligt tjejer!
0

ny krydda

                      image688

Igår rekommenderade några arbetskamrater muskotnöt till pastan.  Köpt en av märket "Spize" som har en kvarn i korken. Ganska snygg form på kryddburken. Den kan man nog återanvända till andra kryddor.

Wikipedia:

Muskot (Myristica fragrans), muskotnöt och muskotblomma - kommer från muskotträdet vars hemland är Bandaöarna bland Moluckerna (tidigare Kryddöarna) i Indonesien.

Muskotträd odlas också på andra öar där samt i Sydamerika och i Västindien främst på Grenada där det är den viktigaste exportvaran tillsammans med bananer och kakao. Muskotträdet är 10-20 meter högt, ständigt grönt och med mörkgröna ovala blad och klasar av små gula konvaljlika blommor.

Muskot är en fin mild, men starkt aromatisk krydda som ska användas med måtta så att den inte dominerar. Muskotnöten rives direkt över den maträtt som skall kryddas. Muskot används med fördel i olika potatisrätter såsom potatismos och stuvad potatis eller till andra grönsaker, kokt eller stuvad vit- eller blomkål, spenat och i ägg- och osträtter. Béchamelsås smaksatt med muskot kan användas till lasagne.