Stefano

Stefano
Man svettas lite innan man vågar öppna ett paket från IKEA. Hur många delar finns det i paketet?
Hur många skruvar finns det i paketet? Fick en bra överblick när jag lagt ut delarna på golvet, sen gick det ganska snabbt. Jag är mest nöjd över att det inte blev över några skruvar, för det har ju hänt! På sista bilden är kvittot från IKEA. Lika långt som ett ICA-kvitto!  Den här stolen är riktigt skön att sitta på. Bra fjädring i ryggstödet. 375 kr - Stefano.

cool tejp

Den här coola tejpen finns på NPV. Kul att en sån vardaglig funktion designas till nått snyggare. På någons blogg såg jag ochså tejp i spetsmönster.

I går - första dag på Konstutmaningen SPEGELBILD, klickade hela 150 personer in på utställningen. Det är rekord sen utmaningarna började. Så roligt att ni vill se konstverket. 
zip tape npw


Konstutställning SPEGELBILD

Konstutställning SPEGELBILD

Klicka på
Smyckade gipskvinnor och se Spegelkvinna

IKEA

IKEA
Då har jag ochså varit till IKEA. Vi kom dit kl.10:05 27/1 2007 och titta på första bilden,hur många bilar är det på parkering? Jo, 5 st. En löningshelg! Tjoho!  Det var fritt fram i butiken.  På andra bilden är alla kassorna. Det gick hur smidigt som helst. Vi stod ca 15 minuter i kö. Sista bilden är barnförvaringen...Plupps blåbärskorg?

Vi hade nästan fem timmars lugn shopping, inge stress eller jäkt! Hit kommer jag att  åka igen....och igen.

Ny konsthall i Piteå

Idagens världsblad (PT) finns en artikel om flytten av konsthallen i Piteå till nya lokaler. Fint och med stora fönster.
Konstutmaningen på min blogg flyttar ingenstans. Se längre ner på bloggen

tofflan

tofflan
Den är superskön och enligt ägaren är den ochså bra att ha i vinterskor. Stickar man med dubbla garn blir den kanonvarm. Finns det någon som kan beskriva hur man ska sticka denna toffla/socka. Hur vrider man stickorna för att den ska blir allt-i-ett?? Vrider man?

Aftonväska till helgen

Aftonväska till helgen
Då är man med väska igen :-) Ska på fest i helgen och hittade den här aftonväskan på Umbrella, märke
Fancy Fanny. 210 kr

Den är mörkare i färgen. Brun/koppar.  Har använt mina små väskor ett tag nu, så då är det bara att uppdatera sig  på väskfronten.

Idag är det varmare -8 gr...

... och genast börjar "frönerven" att röra på sig. Till helgen ska jag till IKEA Haparanda.....jag upprepar
_"IKEEEAAA A HAPARANNNDAA"
Nu är det min tur att fara dit , stället som alla pratar om.. Igår tittade jag igenom katalogen på nätet och visst hittade jag saker som kommer att inhandlas, bl a Beta blomvagn 49 kr. Ett fat på hjul som man lätt flyttar stora krukor med. Perfekt ! Det blir några sånna. På morgonen har jag sorterat ut saker från förrådet och fraktat det till Röda Korset, nu rymms det mer saker som jag kan köpa på IKEA.
Mitt växthus i plast, köpt på Rusta,  finns i en påse där i förrådet. Om några veckor ska den monteras ihop. Den kommer att stå på fönserkarmen och halva köksbordet. Slukar många frösådder.
Nu sitter jag och tittar i senaste Allers Trädgård. Man blir så sugen att börja med fröna, men jag ska vänta.......

Kul!

Ser att det är många besökare på bloggen och nu börjar anmälningar droppa in via mailen till Konstutmaningen med utmaningen Spegebild.....ni är så välkomna.
När det är så här kallt ute kan man lika gärna sitta inne och vara kreativ, eller hur? Fram med block och penna, tyg och pärlplattor!!  Det är länge kvar innan veckan är slut. :-) Alla som skapar får vara med i Konstutmanigen.

Konstutmaning

Konstutmaning


Här är nästa utmaning och tolkningen är fri.

Du har en vecka på dig att skapa ett konstverk från ordet SPEGELBILD.

Senast söndag 28/1 tar jag emot ditt bidrag. Du kan skicka din blogg url på två sätt:

  1. Du kan skiva in ditt blogg url här på ”kommentarer”
  2. Du kan maila din blogg url till konstutmaning@yahoo.se
 

Måndag 29/1 är det utställning för alla konstverk.

 

Lycka till!!


Nu kom vintern...

.... -20 grader celcius
men det gör ingenting, nu ska jag leta nya mönster till stickade tofflor. Fick ett tips på en stickad toffla och har den framför mej,men kan inte räkna ut hur den är gjord!!! Hon som äger den beskrev hur hon gjorde:
-"Du stickar fram och tillbaka, fram och tillbaka och så stickar du så och så, sen ser du hur du ska sy fast den   "

??!!!??

Nybörjare som man är ...så fattar jag ingenting.

Finns det någon som har ett ENKELT mönster där man stickar tofflan allt i ett...utan krusiduller och tjorv och med TVÅ stickor.?

Snart börjar det bli dax för nästa konstutmaning

Snart börjar det bli dax för nästa konstutmaning

Nu är det några dagar kvar på veckans utställning med utmaningen Hastighet. I veckans utställning har två konstnärer arbetat tillsammans och konstverket finns på
Jennies blogg.
Den 22/1 kommer nästa utmaning att finnas här på bloggen.
Alla är välkomna att delta oavsett vilket material man skapar med.

Fröpåsar

                                                  Fröpåsar
 Så har det hänt.... dom första fröpåsarna är köpta. Åkte till Lantmännen i ett helt annan ärende, men det gick inte att motstå när en hel vägg är full av fröpåsar. Dom översta påsarna är Petunia x hybrida double cascade orchid mist. Ifjol odlade jag dom för första gången och dom små fröna norpade jag från en plandering här i stan. Dom var riktigt kanonfina ,så jag beslutade mej för att så dom i år ochså. Det är kraftiga stammar och dom blommar tidigt och mycket och länge. Helt enkelt superbra. Den dubblablomman gör att den ser större ut än vad den är.

Den andra är ochså en dubbel petunia Petunia purple Piruette F1. Den ska få matcha upp den rosa petunian med lite mörkare färg. Eftersom min balkong blir rosa i år - igen, så ska ena väggen vara fulla av rosa luktärt Royal rose pink.

Idag har jag börjat med "första hjälpen" på pelargonerna i förrådet. En lågenergilampa är placerad över lådan och om någon vecka tar jag fram dom för omplantering

Storjägarn´på negativ

Storjägarn´på negativ

Så bra att det finns ett stilla objekt att arbeta med när man ska testa Photoshop. Som vanligt är det "batteriladdning" för Storjägarn´.
 I början var jag lite emot Photo Shop, det är så många moment innan man blir klar med grejorna. Själv har jag använt Publisher, men den har inte utvecklats lika mycket som Photo shop - synd. Där funkar det mesta med högerklickning och kopiera. 

Bingo!

Lyckades ta bort  ramen runt bilderna. :-) nu dricker jag kaffe

liljan

liljan
Fortsätter mitt testande. Har tänkt ta bort ramen runt bilder i stilmallen.....få se om jag gjorde rätt nu?!  NEJ den verkar vara kvar...tusan. Nu brygger jag kaffe!

Det känns roligt att så många besökare tittar in på konstutställningen. Utställningen pågår hela veckan. Lite längre ner på bloggen kan nya bloggbesökare klicka in på Jennies blogg för en visning av konstverket.

tejptrend

tejptrend
Nu kan man tejpa ochså.... sticka sockor och tejpa i Photo shop. Int´så tokigt!! :-)

Konstutställning 15/1 - 21/1 2007

Konstutställning 15/1 - 21/1 2007

Klicka på
Jennies.

Första sockan

Första sockan

Hur tusan gick det här till!!??? Jag har sticka en socka. För många maskor ibland, för få maskor ibland, men den funkar. Det här trodde jag aldrig. Garnet köpte jag på Åhlens. Falkgarn Sport 49 kr. För hälen och tåintagning har jag tagit tips av bloggen
Stickåbrinn, tack så mycket. Nu har jag ont i fingertopparna och lederna nästan knakar. Ska gruva ett tag innan jag börjar med den andra sockan.

kämpar på....

Har inte gett upp. Jag har stickat 3/4 av en socka, alltså har jag fixat hälpartiet. Hittade den enklaste beskrivningen hos Stickobrinn. En enkel häl även om det tog tid att få till den. Snart har jag en tjocksocka. När ska jag sticka den andra sockan???!!!


maskor

Då har jag lagt upp ca 1500 maskor och lika många har jag repat upp!!!

Sockar

Helt off-side

Surfar runt på nätet och jag är visst HELT off-side!!! Man ska sticka nuförtiden! Sticka sockor,sjalar,tröjor, mössor och annat. I början av 1990-talet var jag en hejjare på att brodera, men det rann ut i sanden så småningom. Då kom jag på att jag kanske har några garnnystan och stickor i den där korgen med broderigrejor, så jag har hämtat den från förrådet. Mycke´ riktigt där fanns det stickor och massor med ofärdiga broderiprojekt. Man har då joxat på med allt möjligt.

Undra om man skulle klara av ett par enkla tjocksockar? Har biblioteket öppet?

Ser att det är en del nya besökare på bloggen, ni får gärna anta utmanigen lite längre ner på bloggen. Finns det någon som kan tolka utmaningen Hastighet med ett par stickor?

Norra hamnen

Norra hamnen

Idag har jag tagit en promenad för att få lite dagsljus innan jag far till jobbet. Här är lite bilder från Norra hamnen här i Piteå. Det finns plats för 159 båtar. Från hamnen är det bara ca 5 min promenad in till stan. Krokarna är gamla torkställningar för nät och Notdragarn han kämpar på med att dra upp nätet. :-)
I bakgrunden med grönt räcke är Tages bro. På Valborgsmässoafton simmar tappra män och kvinnor i mål under den, i tävlingen Kanalsimmet. Huvva så kallt!!

Konstutmaning 8/1

Konstutmaning 8/1

Premiär! Här är första utmaningen och tolkningen är fri.

Du har en vecka på dej att skapa ett konstverk från ordet HASTIGHET.

Senast söndag 14/1 tar jag emot ditt bidrag. Du kan skicka din blogg url på två sätt:

  1. Du kan skiva in ditt blogg url här på ”kommentarer”
  2. Du kan maila din blogg url till konstutmaning@yahoo.se
 

Måndag 15/1 är det utställning för alla konstverk.

 

Lycka till!!


1 ÅR

1 ÅR

Det har gått fort och det har varit kul. Nu sitter jag nästa varje dag vid datorn och uppdaterar bloggen med inlägg. Sen jag köpte min nya mobil och har lärt mej lite Photo Shop så är det ännu roligare :-) Ungefär 20 besökare om dagen tittar in på min blogg, så trevligt  *vinkar*.

Bloggvärlden är så fantastisk. Det finns allt mellan himmel och jord. Igår klickade jag mej runt på Bloggtoppen för att läsa lite bloggar och svisch hade det gått en timme. Trodde aldrig att jag skulle "fastna" för den här hobbyn!

Imorgon börjar Konstutmaningen 2007 och den första Utmaningen kommer att läggas ut. Konstutmaningen pågår hela våren. Alla som skapar är välkomna!


Konstutmaning 2007

Konstutmaning 2007

Kulturenshus Luleå

Med dagens Världsblad ( Piteå Tidningen) följde det  med en bilaga om Kulturenshus i Luleå som invigs den 12/1 2007. Ett stort bygge som äntligen är klart. Det har varit ett enormt sug efter biljetter till invigningen och deras program under våren är välfyllt. Invigningen sker på isen i hamnen kl.17:00 och kl. 17:30 öppnas portarna till Kulturhuset. Under invigningen blir det konsert med barytonsångaren Peter Mattei. Kul! Hoppas det kommer mycke folk till deras evenemang.

bortaboijn.blogg.se

bortaboijn.blogg.se

utmaning

43863-156

Här kommer en ny utmaning!!!

Nu har jag varit på utställning och känner att det är dax att hitta på något. Mina egna skapartalanger är ganska amatörmässiga, men spela roll jag har ju kul när jag målar. Jag har själv deltagit i två utmaningar: Färgveckan och Mönsterveckan. Nu känner jag att jag vill locka fram skaparkrafter där ute i bloggvärlden.Här kommer en utmaning som pågår under våren....och det är fritt fram att skapa med vilket material som helst.

43863-157

Lärkor

Lärkor


Idag har jag varit på utställning i
Piteå tidningens foaje´. Atelje Lärkan från Älvsbyn ställer ut sina akvareller och oljemålningar. Riktigt fina tavlor gjorda av glada amatörer. Det fanns två tavlor alla gjort  gemensamt. Den på bilden och en tavla med tulpaner. Nu ska jag ochså ta upp mitt akvarellmåleri igen. Det är ju så roligt att leka med färger. Hoppas det startar om akvarellkurser i vår.

Nyår

Nyår
Så här såg det ut innan all mat dukades fram på bordet. Happy New Year till er alla!!