Midsommarhelgen

Hotell Storforsen

På midsommardagen bjöd min mormor oss upp till Storforsens hotell för middag. I år har dom en riktigt duktig kock. Några beställde Hildings special, en oxfilé. Klagomålet var bara att det var förlite kött på tallriken. Själv beställde jag Stuvad souvas. Otroligt gott, verkligen!!! Till det serverades friterad mandelpotatis och lingonsylt.
Våra bestick kom i ett lite finurligt kuvert, som jag bara måste visa:


Servetten är instucken längst bak i ett eget fack. Undra om det är DUNI som tillverkar dom?

Kaffet köpte vi sen på det nya sommarcafét Egenvispat i Bredsel. Café Egenvispat har en egen
blogg med lite recept och annan information.
Idag har vi hunnit med en släktträff på mammas sida. Till värdinnan gav vi en korg med hemgjord sylt och gelé.Värdinnan är ganska klurig och händig. På ena sidan av husväggen har hon lagt sten och grus till ett ying-yangmönster. Läckert!!!

Den goda vegetariska tacomiddagen ( som jag inte har någon bra bild på ) avslutades med tårta från Café Centrum med motivet av våran ursprungssläkt. Helgen har varit proppfull med program och däremellan har jag hunnit baka en god blåbärskaka och en banankaka från Leilas recept.
I veckan väntas sommaren komma...på riktigt, det ser jag fram emot.

En sväng upp till Storforsen idag..

bilder kommer imorgon. Fick se en finurlig grej, troligtvis DUNI som tillverkar den.....kommer en bild på den ochså...imorgon!!!

Solen skiner....

......och jag önskar er en GLAD MIDSOMMAR!!!!

Ett SkyddstrollI veckan fick jag ett Skyddstroll av en arbetskollega -
Britta. Hon kallade den något speciellt på bonska,tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på det.
I ladugårdar satte man upp ett garnnystan för att lura " troll" att här är det redan upptaget. Ingen ide att komma och tro att dom kunde komma och ta över en ladugård. Trollet hade ett "spann" som både gav och tog av husfolket.

Numera har jag mitt eget Skyddstroll. Han sitter alldeles vid ytterdörren och vaktar! Tack Britta och lycka till för dej och dottern med Eufåria.

Kulturkväll!Vilken trevlig kväll! Kulturkväll med tema Hollywood. Vi började kvällen med champange och jordgubbar, skålade för det Kungliga brudparet!
Tolkningen på Hollywoodtemat är fritt och här är knytis-snackset som vi åt. Ost och kex, halloumi med bacon, breadsticks med två röror och till efterrätt mini-cheesecakes med riven choklad.

Värdinnan hade en del lekar på lager och sooooom vi kämpade med text och sång till Doobidoooremsorna och Doobidoobilderna. Nästa datum är redan bestämt...och jag ser fram emot den kvällen.

Victoria och Daniel

Victoria och Daniel


Skumpan och jordgubbarna är på kylning! Under dagen blir det fest framför tv:n och ikväll är det tjejfest!

Lite mycket igen...

...snart tillbaks :-)

Lunch på altan

Sitter ute på altan och värmer mej i solen! Har ätit en lunch bestående av en....köpespizza. Enkelt!

Loppispresent

retro, vintage

Förra veckan rantade jag runt med min moster här i Piteå inför hennes flytt. Körde runt på olika butiker i Piteå, men på nått konstigt sätt så hamnade vi  till slut  på loppis i Kjäcktjärn/Böle.
Där såg jag den här väskan. Det är precis det här stuket på väska som jag letar. Stabil och en klassisk modell. Allt som behövs ska rymmas i den. Som tack för rantandet och bensinpengar fick jag den av min moster.
Väskan är troligtvis från 80-talet. Dragkjedjan är "rejäl", men det finns ändå ett litet fack i väskan med ett gummiband runt kanterna. Det finns inget speciellt fack för mobilen.
Bäst av allt, inte en repa på väskan :-)  Han hade köpt saker från en butik i Arvidsjaur som lagt ner.
Det fanns flera olika väskor och hattar....och vanliga loppissaker. Klart värt ett besök.

Köttfärsbiffar med bacon

Det blev ingen snygg uppläggning på lunchen idag. Gör i alla fall ett inlägg med ett recept på köttfärsbiffarna som jag tillagade.

Köttfärsbiffar med bacon:

Ca 400 gr köttfärs
1 tsk grön pesto (...näämen igen!!...)
en liten dutt sambal
2 skivor finstrimlad bacon
ca 1 tsk lökpulver....jag ides inte hacka lök

salt och peppar

Blanda allt och forma till fina biffar eller hamburgare. Stek på medelvärme.


Klart!

Trevlig nationaldag!Så där, nu är Midsommarstången "hissad" . Den brukar få stå framme  på Nationaldagen och Midsommarafton!Ljummen bulgursallad

bulgursallad
Väntade på prinsessan från Skellefteå i dag, men hon blev förkyld och hade feber inatt. Min moster skulle ochså komma förbi...hon sov extra länge.
Det här skulle dom ha fått till lunch :-)

Pestolaxen som jag gör då och då. Den är så enkel och snabb att göra. Till det skulle dom ha fått

Ljummen bulgursallad:
fullkornsbulgur för 2-3 personer
½ påse sallad
8-10 körsbärstomater som halveras
1 fint tärnad röd paprika
1 fint tärnat äpple
lite salt och peppar
..man kan ochså ha i en liten rödlök.

En väninna tittade förbi just när alla ringt och avbokat sig och jag lagt ut en lunch-gäst-efterlysning på FB. Hon fick lunch idag!


Kallt, men nu är det planteratIgår eftermiddag och kväll blåste det nästan storm ute. Klädde på mej ordentligt och trotsade vädret. Mina små petunior är nu planterade på altanen i självvattnaden blomlådor. Under dagen idag har det hunnit var sol, mulet, regn och hagel....och ynka 10 grader. Ingen sommar direkt!

Jaha...

Nu jär hä söjna igen. Ört som tusan..

Återkommer snart!