Frida

Frida

Får vi presentera:
 Kusin Frida. Norsk skogskatt. 14 år
 Största fångst: blommflugor

Rosa

Mina blommor på balkongen ska gå i den rosa tonen i år......rubbet...

..ommöblering

Så har man kommit hem till föräldrarna för helgen. Det har tjatas i ååårrr om att möblera om lite i huset hos dom här. Så då får man väl ta tag i det här själv.

"- Nu möblerar vi om "
svar: -"Jaha"

1 ½ timme senare har vi möblerat om och på måndag får Återvinningen komma och ta hand om möblerna som blev över.

Så enkelt var det!!!!!

...fixat håret..

Nu när man sak börja jobba igen.....efter ett halvår som arbetslös, så bör man nog fixa till frillan lite!
Har så tur att det var ledigt en tid under fredagen. Brukar inte lägga ner så mycke tid och pengar på håret, men tänkte att nu kanske jag skaulle ta och göra som alla andra,så frissan fick fria händer att grejja på som hon vela. Två timmar senare med två olika slingor, färgning och klippning....*ta ta* jag ser ut att ha tjockare hår och tappat kanke två år :-)

Superkul.....1080 kr kostade det!!!!  wow. Tur man har en lön snart! 

jobb

På måndag är  jag ute ur AMS´s statistik!!!!!

....det händer grejjor

Nu har det gått nästan en vecka sedan jag tog fram mina pelargoner från förrådet. Helt otroligt så har det börjat komma skott på två av pelliarna. I veckan har dom lovat sol så dom kommer verkligen att "dra iväg". Så himla kul. Köpte dom första fröerna i onsdags. Luktärt, slingerkrasse, rosa flitiga lisa. Ska inte så dom än.....inte än!!!!!!!

...kalas..

Igår blev jag bjuden på 36-års kalas, hos en väninna. Hon hade bakat sin favorittårta. Ricecrisp-tårta. Innehåll: Två marängbottnar bakade i långpanna,chokladsås,grädde och ricecrisps. Sån enkel och god tårta.  Den kommer jag att  prova på.

midsommar

dukat till festHär sitter man i mitten av Januari och längtar till midsommar...i stugan

...nu har det börjat..

Jag kunde inte hålla mej!!!! Igår tog jag fram mina pelargoner från förrådet. Jajjemän, nu finns det ingen återvändo för våren. Hade sparat 3 st pelargoner och dom hade klarat sig ganska bra för att  ha stått i +20gr och mörker. Precis vad en pelargon inte vill uppleva under vintern!
Två av dom var faktiskt gröna på stammarna. KUL! 
Efter att ha läst bibbloböckerna igår, så blev jag ochså inspirerad att så fröer. Jag dammade iväg till Konsum, ICA, och Interflora och imorgon får Interflora hem sina fröbeställningar!!!!!!

Bibblo

Har just varit till bibblo och lånat två böcker för att förbereda mej för våren..."Blommande balkonger" och "Odlarglädje i uterum och på balkong".......

vi (jag)är på gång, vi (jag) är laddade, vi(jag) är klara!!!!!!!!

..vad har hänt hos grannen?...

Jag har varit bortrest ett tag,så nu har jag kommit  hem sovit i min egen säng. Det är nått som inte stämmer....... Vi har ett ventilationsystem i varje rum av lägenheterna. En mojjäng som sitter ovanför dörren. När jag låg där i sängen och skulle somna, så ser jag att det har lossnat från taket runt mojjängen.... den hänger ner liksom. Ett "flak" på ca 5 cm runt röret är löst!!!!
HA GRANNEN HAFT JULFEST, ELLER????   :-)

...vackra prylar...

http://www.giftbox.se hemsida finns det så läckra fina inrednings/presenter som man kan handla. Eller bara titta på.  :-)

..det blåser..

Nu blåser det i stan. Någon har lämnat tillbaka Trettondagasblidan.Tack så mycke! Termometern visa +3,5 gr. Helt ok!!! Hoppas den stannar länge.....otroligt länge!

..till tandläkaren..

Nu är det dax för mormor -86 år- att blir skjutsad till tandläkaren. Den där tanden hon lagade med Kalssons Klister ska blir lagad på ett proffigt sätt. Men det beror på om tandläkare Herr R. får loss klistret??!! Det är inte så säkert. Karlssons Klister har funnits med länge och är ganska känd för sin kvalite.....

Vad var det i sprutan!!???

Nu har det gått några timmar sedan katten fick sin vaccination. Normalt brukar hon sova middag mellan
kl.13.00 och kl.20.00, hon har ju kommit upp i åren. Årgång 1993.
Men nu rackarns så händer det grejjor. Hon har hunnit "gå vilse" i kattkorgen. Snurrat på som tusan där inne. Efter ett tag hör jag att det börjar prassla någonstans, då är hon inne i en papperspåse och snurrar.
Hon vill upp på skrivbordet, stryker sig nära mej........."-hallå Mimmi"!!
Var det lite extra vitaminer i sprutan?
Sen 30 min är det lugnt här...nu sover hon.....

Snö-hjärta

Har fått smycken från SNÖ i födelsedagspresent och julklapp, så coola. Nu har jag ett SNÖ-hjärta ochså. Nyckelring/smycke som följde med tidningen Amelia.....:-)  Kolla in andra smycken från SNÖ
http://www.sno-sweden.com

närbild ....

närbild tänker

....hittar han rätta draget????

En spruta

Så, nu har storjägarn fått en sprut mot kattpest....

Supersåsen

Den här kan jag dela med mej av. En enkel sås hittad på nätet någon gång. Passar till kyckling,kött.

Supersåsen

3 dl creme fraiche
5 dl grädde
1½ tsk sambal oelek
½ dl soja
½ dl chiliesås

Blanda allt i en kastrull, låt det sjuda undgefär 10 minEfterlysning

Ska bara upp på byn och hämta ut pengar. Tar på mej täckbyxor, storvinterskorna, täckjacka halsduk ,mössa och mina super lovvikavantar med "hellyhansen-isolering". Gör iordning bilnyckel, så jag håller den perfekt i handen utan att behöva frysa för mycket. SÅ...ut genom dörren......-23,7 gr. Tar loss kupe´värmesladden.Öppnar bildörren med ett kallt gnissel sätter mej i bilsätet. Den känns som en hård pinnstol. Så mycke för den kupe´värmaren.!!!! I med nyckeln och startar bilen,,,*puh* den går igång. Lägger i backen och bilen som studsar bakåt...va´f..n.!?   Bildäcken har blivit fyrkantiga av kylan. Bäst att ta det lugnt. Kryper upp på byn.

Någon har snott oss på Trettondagsblidan...!!!!

Efterlysning : Har någon sett Trettondagsblidan. 
Beskrivning : Varma vindar 0 gr till +5 gr.  

..så kan man ochså göra....

Min mormor, 86 år råkade bita av en tand .......hon lagade den tillsvidare med Karlssons Klister.......  :-)

koncentrerad...

tänker
foto:norman

Storforsengalleriet, som har öppet under sommaren, har väldigt duktiga utställare/konstnärer. En av dom som visade sina sniderier 2005 var Kjell Gustavsson. Hans konstverk är så levande,detaljrikah så man blir bara glad av att se dom .......

Kallt om morrissarna

Har suttit mest vid datorn hela dagen. Min svåååger i en by utanför den här byn har tävlat i bowling i Luleå. Det var en riktigt spännande tävling men tyvärr blev han utslagen i 8-delsfianlen med 6 poäng...himla otur. 
Min katt, som idag har varit ovanligt rastlös, vill så mycke´gå ut. Hon skriker jag går och öppnar dörren och kalluft på - 23,5 grader sipprar in. Hon kämpar förgäves.....drar åt sig morrhåren, så dom ligger slickade efter kinderna, kniper ihop ögonen och backar långsamt in i hallen. Sen springer hon till altandörren....

-"Mimmi det är inte sommar på baksidan"!!! :-)

...snart...

Snart är det dax att börja planera för blommorna på min nya balkong. Har flyttat till ny lägenhet,den här balkongen varkar ha större möljigheter att odla på än min förra balkong/altan där balkongen ovanför skuggade min balkong. Köpte ett litet drivhus på Rusta i höstas, längtar redan att använda den.
Om en månad tar jag fram mina pelargoner från förrådet!!!!!

Skidor

.......vilken skidprestation av svenskarna i sprint......


Premiär!

Har man sett! Nu har jag ochså börjat blogga!!!

Tre i topp
1. Amelia -  som inspirerade mej
2. husmusen.blogg.se - super bra tips för inredning och design
3. våren är snart här....

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!