0

Har varit bortrest...

 
...jag och syskonbarnens alla kompisar. Nu är vi alla tillbak på hemmaplan!
0

Aha...så gör man.

 
I sommar har jag sått citronbasilika. Basilikan växter och jag har funderat hur jag ska förvara bladen till vintern. Torka eller frysa in färskt?  Svt´s morgonprogram hade idag en inslag om just det. Förvara örter. Då väljer jag att frysa in basilikan färsk. Torkningen verkar "smulig" och ta plats.
Den här citronbasilikan är oerhört aromatisk och bladen är kraftiga. Citronbasilikan blir en favorit nästa år ochså. Jag sådde den i pallkrage. Funkar utmärkt.
0

Mycket grävning idag.

 
Morgonen började med en grävare på framsidan hos grannen. På deras tomt har en liten liten mager pil stått. Den rotrycktes förra sommaren, men ändå har rötterna på pilen lyckats "äta" sig in i avloppsrören hos  grannen. En riktigt stor grop blev det. Tog ett tag innan dom hittade röret, fel på ritningen. I betongröret som är anslutet till det orangea röret var ett stort garnnystan av rötter.
 
Själv använder jag en manuell grävarspade.
 
Vår hyresvärd kommer att gräva fjärrvärme till lägenheterna nu i höst. I eftermiddag ögonmåttade jag var på baksidan jag skulle kunna göra en till rabatt utan att grävskopan försrör allt för myckte när dom börjar jobba med fjärrvärmen. Så efter middagen tog jag ta i den biten. Två timmar senare ser det ut så här på baksidan:
 
 
 
 Då är det bara det roliga kvar. Plantera.