Oväntat besök

Tjena Maskinjävulen!
Förra veckan gick digitalboxen sönder. Ikväll gick diskmaskinen sönder. Nu väntar jag på den tredje saken som ska gå sönder. Det här med elektronik är inte min grej liksom. Jag gillar "on" och "off" på makapärer. Allt där emellan ska bara funka, eller hur?
Svängde förbi ICA och hämtade ut den nya digitalboxen tidigare ikväll.
Tolv steg för att montera och programmera digitalboxen. Jodå, redan på steg två blev jag....lite, bara lite irriterad.
" Anslut den medföljade scartkabel från boxens ena scartingång( märkt TV) till ledig scartingång på TV:n ( vanligtvis märkt Scart 1. AV1.....och här kommer det, tada...eller liknande." Eller liknande. Hela baksidan av makapären är perforerad med hål.
LESS VID PUNKT TVÅ!
Jodå, 45 minuter tog det.
45 minuter.
 
Visst har nya diskmaskiner EN sladd???
 

Lugn söndagmorgon med lite nagelack

 
Igår kväll satt jag barnvakt till syskonbarnen. Lilla Miranda 3 år fick feber som steg och steg...till 39,4 grader. Kan lova att både hon och moster svettades. Det gick bra i alla fall. Vi låg i soffan hela eftermiddagen och tittade på Tingeling....tre gånger såg vi filmen. Hon somnade fort vid läggdags, medans lillebrorsan joxade på i en timme innan han fick besök av Johan Blund.
Jag vaknade vid 07:00 idag av två små bubblande fnittriga barn. Jajjemän, båda friska och glada. Skönt!. Efter frukost målade deras mamma naglarna på dom.
Storfina en söndag!

En jullunch på DoktorsVillan i Piteå

 
Syrran har en riktigt bra tävling på sin Facebooksida. Man kan vinna en jullunch för två personer på fina DoktorsVillan i Piteå. Man gillar och "delar" sidan för att vara med i tävlingen. Izilunch.se
 
Kom och var med :-)

Åh hej å hå!!! Antar jag att dom säger.

 
Igår när jag kom hem från jobbet hade hyresvärden låtit skotta bort den stora grushögen som varit på uppfarten  i över en månad. Traktorn hade lämnat stora hjulpår. Så ska vi inte ha det eller hur?!
På med blå regnkläder, nya blommiga stövlar och en rejäl kepa.
Med en någorlunda snabb fart skottade jag ut grov makadam i över en timme.* pust *
Har just intagit soffan och väntar på ....träningsvärken a la vägarbetare. :-)
 

Arbetslös från 1 september 2012

Dax att "så " sig själv. Har laddat upp med en massa fröpåsar som ska spridas ut. Från 1 september 2012 är jag utan arbetskontrakt och behöver ett nytt sådant. Heltid. Det brukar vara omorganisationer på företag på hösten. Vet du någon sånt företag? Eller annat företag som ska anställa?  Kontaktnamn??

Semesterveckan fortsätter..

..i lugnare takt. Igår kräftskiva med jobbet. Väldigt trevligt. Idag var planen att åka till IKEA. Värmen verkar ha kommit för att stanna. Altanen lockar mer än inomhus på IKEA. Jag är ganska säker att det huset står kvar när värmen har försvunnit.
Så ....här tar jag det lugnt på min lilla semester och njuter av värmen.

Första semesterdagen:

Personlig världsrekord:
- städat bilen
- rensat rabatterna
- fyra tvättmaskiner
- städat förrådet och kört till soptippen
- varit ut på kollonilotterna på Fårön...tittat runt.
- bakat limpa.
over and out!

"utspilld kruka"

 
 
 
Så där. Då har jag ochså fått semester. En vecka. Härligt!  Firar den med att göra ett litet arrangemang i min blomrabatt på framsidan. En "utspilld kruka" med sukkulenter...
 
*lägger upp fötterna på fotpallen"
 
 
 

Tarmo är här :-)

 
 
Det var en gång en saga...och tack vare Wiveka A, så har Tytti nu fått sin Tarmo.
Så levde dom lyckliga i alla sina dagar.

Kontaktannons till Tytti

 
 
Här i Piteå har Noliamässan pågått under veckan. Idag åkte jag dit med mina föräldrar, Det enda jag hittade var en finsk/sibirisk havtornsbuske.Interssant tyckte jag. Har hört så mycket om dom C-vitaminrika bären.
När jag kom hem och träffade min trädgårdsintesserade granne, sa hon ganska omgående " Det behövs två för att få bär på busken". Jag Googlade och hittade det här:
 
"Terhi, Tytti och Tarmo, är   tre andra  sorter som förekommer i Finland. Terhi och Tytti är så kallade honsorter, medans  Tarmo hansort bland de tre nämnda. Dessa  buskar är speciellt framtagna för att  passa Nordiskt klimat samt för  att ge stora bärskördar. Terhi är i förhållande  den mest gynnsamma  och kan ge skördar upp mot 14 l/buske med mycket hög C-vitaminhalt."
 
Herregú!
Nu måste jag ut på karl-jakt åt Tytti.  Jag ska hitta Tarmo!
 

Gallring i morotslandet

 
Det tar sig! Jag sådde morötter i en pallkrage och nu börjar dom växa till sig ordentligt. Någon vecka till sen är dom klara.  Härligt!