2

Hackspett

                              hackspett

Åkte hem till byn. Stannade kvar över natten. På kvällen säger pappa. Vi har visst fått en hackspett.


Jodå!
Kl 04:36

The nightmare startade. På taket, tre meter ovanför mitt huvud satt en "man" med ett trumset. Han körde ett solo som får alla trumrockstjärnor att klassas som amatörer. 

Jag upp, ut genom altandörren. Där uppe på tv-antenn, alltså på TV-ANTENN( fatta vilket oljud ) sitter han och ....tjaa..bara tittar på mej. Bryr sig inte alls faktiskt. Jag går fram och viftar med armarna...näää...tittar bara på mej. Jag klappar i händerna och han flyger iväg...
Går och lägger mej igen.

kl 04:50.....The nightmare börjar om. Så där håller vi på till kl 06:30. Då är jag LESS.

På byn öppnar affärerna kl 10. Strax efter det klockslaget åker jag till Gårdings järnaffären. Nix, dom har ingen hackspettsatrapp. In i bilen och jag kör till Öhmans trä, köper playwood och rundstav. Tillbaka ner på byn köper målarfärg och penslar. Googlar hackspett och hittar en ritning här. Sågar ut den, målar och sätter fast den på rundstaven. Upp på taket och bilnder fast konkurrenten vid tv-antenn.


....den funkade i 12 timmar. Sen var fanskapet tillbaka.

Tips??? Någon???
1

Spännande

I helgen beställde jag en perenn som jag leta ett bra tag. Drakmyntan är här! Det som är lite unikt, är att varje blomma har ett litet gångjärn mot blomskjälken. Den går att vicka i sidled.
Planterar man flera vid varandra blir det få fint. Den vita blomman syns bra.
Dax att så den i en kruka ....och ställa ut i snön. Den ska ha en kylperiod innan den börjar gro.

1

Det finns hopp

    

Lite oskarp bild, men det syns vad som har tinat fram idag.  Hur tusan har den hunnit bli grön och så där "frisk" ? Succulenterna brukar vara lite svåra på våren, tycker jag. Även när snön tinat bort brukar dom var lite så där bruna och kanske-kanske-kanske att dom överlever. Imorse var stenen helt täckt av snö. På sju, åtta timmar har den lilla plantan tinat fram. Den verkar ha mått bra där nere under snön. Undra om fler kompisar till den här tittar fram i veckan.