Järbo garn på ICA

          Järbo garn

För ett tag sendan såld ICA Kvantum BIG Verona Järbo garn 200 gr akryl för stickor nr 4. Man får ut mycket stickat av ett sånt nystan. Har redan stickat pulsvärmare, nu håller jag på med barnsockar. Ser ni va´mycket det är kvar av garnet?
Ok, det är inte "äkta", men det är verkligen drygt.

Hummerröra

              Hummer

1 paket Lobster surimi
1,5 dl creme fraiche
1msk fil
1 msk chili sås
dill
salt och vitpeppar

Strimmla surimin och rör ihop allt. Servera med kokt pasta och grönsaker......klart!

Hjälp med olika sticktekniker

Via Ravelry hittade jag den här bloggen/siten:  Techknitting         

Finns även sytips där.


Det slår aldrig fel......

         Thai Garden


En gång i månaden har vi After work med jobbet. Vi provar olika restauranger i Piteå. En av favoriterna är restaurang Thai Garden. 
Tidigare har jag alltid beställt den här rätten ,men med grillade tigerräkor. Supergott. I den menyn står det att plommonsås ska ingå. Vi har varit på Thai Garden två gånger med after work. ALDRIG har vi fått denna plommonsås. Nu hade dom höjt priset rejält på "min rätt ", så jag valde kyckling i stället.....även den riktigt god.
Servitrisen kommer in med maten och serveras oss.....kycklingen är där, riset är där, grönsakerna är där och jordnötssåsen är där .....men INGEN plommonsås..... :-)
Min kollega besällde en förrätt där plommonsås ochså ska ingå¨...men, nej. Hon fick inte heller någon plommonsås.
 
Vi frågar efter plommonsåsen. Servitrisen snörper lite med munnen och hämtar plommonsås till oss båda..


...lite kul är det ju .... :-)

# 199

           Oumbärlig handbok


Inredning på rätt sätt i slutet av 1800-talet:


"199. För att rummet skall hafva ett fullkomligt  elegant utseende måste gardiner och möbler öfverenstämma med mattan. "


Viva la Diva - Rich Dimond Collection

                    Viva la Diva

Ni vet väl om att det är rosa och guld som gäller i vårens make up-färger. Den här är så behändig. Ser ut som en liten börs. Innehåller sju fina färger att applicera i ansiktet :-)....dessutom finns en liten spegel på insidan av locket. Hela 89 kr...som hittat!

Äntligen!

                  kakor och bulla

Köpte en frys i december. Halvfrysen som finns under kylskåpet, här i lägenheten, räcker inte till mycket. Det har legat en kanellängd i botten på nya frysen och skrammlat ensamen i nästan en månad. Nu får den lite kompisar.

Kvällens göra....fast jag skulle ha gått ut och promenerat istället....kanelbullar. Receptet är från mjölpåsen ...och lite freestyle.......håller mej aldrig till recepten.
Passade ochså på att göra Farmor kakor.

På jobbet har vi " Matvana "......ikväll har jag missat en pinne. Vi ska ju inte fika * viftar med pekfingret*.
Nåja, jag överträffade mej själv med kakorna....sååå himla goda!!!!

Flååås och flämt

          träna

Ikväll tog jag tag i "det hela". Ut och promenera. Svinga och schvunga med armarna. Hittade en slinga som tog 58 minuter att avverka.
Helt slut...urtrött och färdig för soffan. Huvva va´jobbigt det var. Nu är det beach.....2017 som gäller........... :-) .........årets strandform ???....nää, det kändes jobbigt.... Här är det långsikitg planering...japp, lååångsiktig!!!

Viva la Diva - Puff

          Viva la Diva

Pashion Cosmetics i Luleå har bl a märket Viva la Diva.
Viva la Diva har ett glitter - Shimmer puff för 70 kr.  En liten lagom burk med en puff som fördelar glittret i lagom mängd på huden. Ska på en del fester i februari och mars....jag kommer att glittra som en stjärna på vinterhimlen:-)

Sockar - igen

          stickade sockar

Tillbaka i sockträsket igen :-)
Garn: Raggi

Viva la Diva - lipgloss

           Viva la Diva

Titta! Vilken söt liten plåtask med läppglans. Sorbet Lipgloss Strawberry för 65 kr. En mjuk ton av glans och en svag smak av jordgubb. Den här kommer att blir flitigt använd.

NY handväska :-)

          handväska
Åkte i väg till Luleå idag och shoppade. Det finns hur mycket kläder och saker som helst på rea nu!!! Superkul!

Det var läääänge sen jag köpte en ny handväska. Idag har det hänt.  Jag och en annan kvinna ville köpa den här. Kvinnan hann före!!!!! Sista exemplaret på rea-hyllan. Rymmlig, lagom och ...tjjjaaaa, jag ville ha en sån där!!
När jag och min moster förföljt  kvinna - med - den - fina - väska i butiken ett tag. Bara för att verkligen höra efter om hon verkligen skulle köpa den, frågade hon en expedit  om det fanns fler i lager....och har man sett... det fanns det. Vi blev båda nöjda med var sin ny billig handväska.

Handväska: Wedins, Accessories

REA!!!

Har varit ut på rean idag.....hittade INGENTING. Har jag tjänat eller förlorat pengar???    :-)

# 427

          Oumbärlig handbokHär kommer ett till svar från boken " Fråga mej om allting" 
Tips, nu när vinterkräksjukan härjar som mest.....

"427. Kräkning. Vid all slags kräkning äro isbitar som sväljas hela, samt fräspulver att rekommendera och en senapsdeg öfver maggropen. Beror kräkningen på magsyra ger man magnesia; beror den deremot på närvaron  av bråck, ger man ett Dovers pulver, hvarjemte skyndsam läkarehjelp är af nöden"

.....senapsdeg!!!! :-)


# 34

          Oumbärlig handbok
"34. Förströelser i afton sällskaper
. Bland angenäma förströelser, som lätt kan arrangeras och som vi särskildt loforda, är att gissa anagrammer, charade,  gåtor, rebus, logogryfer etc, Af alla dessa finnes en sådan mångfald att du kunna rättas efter hvars och ens förmåga, och de hafva den förtjensten att öfva skarpsinnigheten,  antingen man vill sammansätta eller lösa dem. Många personer, som sedan blifvit ansedda författare eller författarinnor, hafva börjat med att skrifva små gåtor eller charader och kunna kanske tacka denna öfning för en del af sin framgång"


-" Då lämnar vi över till Helen ...och vädret"

           väder


Har  just sett klart nyheterna och Helen, meterologen. Helen brukar ha bra väder, men inte idag. Nej, snö och kuling och det hamnar precis vid den norrlänska kusten. Vädret stannar kvar till torsdag.

Då, just då kände jag ...." Soooool,,viiind oooo vatten".... på en liten, liten ö där jag ligger på en solstol och sprättar med tårna.

Mmmmm...så skönt!!!!!

Mot våren

          dekorera med ljus

Sista julljusblocken har brunnit ner.  Här har jag tagit mitt fyrkantiga fat och dekorerat med vanliga stenar och vita pärlor runt ett blockljus. En enkel dekortation, men ändå lite kontraster.
Även om dagarna blir ljusare och ljusare, så är det ändå mörkt på eftermiddagarna och kvällarna. Vi går i alla fall mot våren. Härligt!

En till garntävling..

Via Ravelry har jag hittat en till tävling.
På bloggen
Paited Moth Fiber Arts 
ska man namnge ett garn. Dessutom lottar hon ut  ett extra garnnystan till dom som inte vann. Tävlingen på går till den 20 januari.

Månadens vara

           våg!

Ica har börjat med specialerbjudanden till oss stamkunder. Beroende på vad vi handlar, så får vi ett erbjudande som riktar in sig mot vad vi brukar handla. Öppnade Buffe´tidningen och tänkte att nu får jag nog ett bra pris på en special vara. Hoppades på kycklingfileér, eller creme fraiche eller kanske kryddor av något slag. Jag vill inte ha nått liknande jag fick förra gången.....näää...men, jodå.
OK, jag förstår att ICA inte läser min blogg. Snacka om att dom går miste om mycket :-) Jag har i alla fall avgett ett
nyårslöfte det passar inte riktigt in på Månadens specialvara.

Det blir att vänta till nästa tidning istället och se om ICA kommer med nått bättre....

.....vad jag fick förra gången???!!
Ett specialpris på en Micro!

# 122

          Oumbärlig handbok

Bara så ni vet.......


"122. För en qvinna. Är första villkoret att undvika all tillgjordhet, koketteri samt onaturligt eller obefogat skratt. Hennes språk bör vara lätt och ostuderadt  fullt af behaglig glädtighet, utan att dock någonsin öfverskrida gränsen för det passande. Hon bör gifva sin röst ett vackert uttryck, låta orden beledsagas af älskliga leenden och lifliga blickar, men hon bör ej tala allt för mycket. Konsten att behaga är i sjelfva verket kärnan i en god uppfostran, ty all uppfostrans mål är ju att gör oss angenäma, älskade och aktade af våra medmenniskor."


Motgångar!

           


Bara motgångar med tekniken....bara, bara motgångar.

Trätt tråden, fixat bandet som skulle sys, lägger det under nålen, sen ska det bara vara att gasa. Eller hur?
Ett, två , tre stygn gick  bra, sen fick symaskinen fnatt.
*tjong*, *tjong*, *tjong* och allt är en härva av tråd. Öppnar upp luckan till undertråden.
Spindelnät, getingbo, myrstack det är bara att välja......
Försöker pilla loss tråden, då lossnar fästet som undertrådshållaren sitter i. Skrammlar till, sen ligger hela härvan på bordet. Tar fram det stora artelleriet: sax, skruvdragare (!) man vet aldrig , och en ilsken blick.

Klipper bort all tråd, lägger ner symaskinen och operationen är igång. Undertrådshållaren, ja, den är ju redan på bordet. Tar lite i en ring som finns bakom hållaren, jodå den är ochså lös och resten av fästet har en lutning på 25 grader.

 Ser famför mej en symaskinsreparatör i stan som sakta drar 1047 kr från min hand.
Hela helgens vinst!

ICKE!!!!!!!

 Jag trocklar och joxar, puzzlar och vänder med delarna. Svettig och irriterad, men 25 minuter senare sitter grejorna på plats igen.

JAJJEMÄN!!!

Finns det någon som behöver reparera sin symaskin?

Jag tar 1000 kr jämnt

Go´röran

          soltorkad tomat

En variant på en supergod röra som man kan ha till nästan all mat.
4 fin hackade soltrokade tomater
3 msk creme fraiche
2 nypor flingsalt

Just nu är det här i kylen och håller på att "mogna till sig" tills middagen är klar. Den här röran är god till kött som en kall sås.
Att använda den som "smör " på ett vitt gott bröd går också bra - jättegott!

Man kan även blanda i Philadelifia ost i röran - jättegott!

Använd den som en dipp till chipsen - jättegott!!

.....ikvälll hamnar den bredvid en kasslerbit på tallriken.


Pulsvärmare - klara

           pulsvärmare

Förbrukat 27 gram garn till ett par pulsvärmare med mönster från
Stickfrossa. Dom blev riktigt fina :-)

70% och 50%

          rea

Nu är det högsäsong att handla kläder. 50%  och 70% i dom flesta klädbutikerna. Så i helgen har jag passat på att köpa lite grann. Inte mycket, men lite i alla fall.
Tjänade massor av pengar :-)
Ordinarie pris: 1794:-
Reapris: 747:-
VINST: 1047:-

Ganska nöjd måste jag säga. Hängde upp kläderna i garderoben, går in i köket för att brygga kaffe.
Strax där efter hör jag ett ljud jag inte vill höra. "Kabom" och Krasch"
Nej,nej,nej!!!

Vänder om och öppnar försiktigt dörren till garederoben.
Jo!
Klädställningen har gått sönder och alla kläderna ligger på golvet.


*SUCK*

En tävling...med garn (yarncompetition)

Ok.....nu ska jag vinna. Jag har ju lagt ett nyårslöfte om att vinna. Nog för att det handlade lite mer om kontanter istället för garn. Fast, fast, fast ......det här garnet vill jag vinna. Här ser ni hur det ser ut. Missade du det?

Då klickar du på bilden i stället :-)Korvstroganoff....nej, det blev...gryta

            korvgryta

Det var meningen att det skulle bli korvstroganoff. När det var dax för senapen att åka ner i gryta.....så ändrades receptet helt plötsligt. Det fanns ingen senap i kylen. 
I den här grytan provar jag, grillade soltorkade tomater i olja från Zeta. Riktigt gott. Mer smak helt enkelt.

Korvgryta

2 gula lökar
8-10 färska champinjoner
½ röd strimlad paprika
ca 400 gr falukorv...jag tog basturökt korv
½ buljongtärning
3 finhackade soltorkade tomater i olja.
2½ dl creme fraiche
1 dl vatten

salt, peppar.
Hacka och strimla allt. Bryn det och lägg över det i en gryta. När allt har puttrat ca 10 minuter häller du ner creme fraichen och låter det stå ca 5 minuter till.

Servera med grönsaker, ris eller potatis.

Let´s dance

- Vem gillar vi???
- Jo, Morgan!!!
- Vem gillar  vi mer???
- Jo, Carl Jan!!!
- Gillar vi nåååågon annan???
- Jo, Magnus!!!!


Vilken start på tävlingen. Superduktiga! Det kommer att bli såå spännande!!!!

Pulsvärmare

          stickade pulsvärmare


Ikväll har jag börjat på ett par pulsvärmare. Mönstret är gjort av
Stickfrossa. Snabbstickat och man kan sticka så många uddar som man behöver. Tror att jag stickar fem stycken på varje pulsvärmare.

# 359

         
          Oumbärlig handbok

Några "komihågare" som kan vara bra från boken "
Fråga mej om allting "


"359. Några regler för helsa och trefnad:

- Ät långsamt så riskerar ni ej äta för mycket.

- Håll fötterna varma, så slipper ni hufvudvärk..

- För sen frukost förorsakar slarfig middag och följaktligen dåligt lynne vid soupén.

- Antingen ni har gäster eller är ensam bör bordet vara väl dukadt.

-Garnnystan och trädrullar stoppas i små påsar, så att endast trådändan är synlig.

- Det är dålig besparing att köpa billigt tyg till skjortor, ty detta går snart sönder, och om det är kulört, går färgen ur vid första tvätt.

- Man hör så ofta klagas öfver dålig matsmältning, men detta är ju helt naturligt då menniskorna oftast svälja maten nästan hel och tyckas glömma, hvarföre det blifvit begåfvade med tänder.

- Det är ingen vinst att välja unga, oerfarna tjenare, ehuru de nöja sig med liten lön, ty de slå sönder och förstöra saker för vida mera än man sparar in på lönen och de kunna dessutom ej bereda trefnad och ordning inom hemmet."


I N T E kul!!!!

           blöt norsk skogskatt

....hahahhahah....syrran har tvättat katten..... STACKARS FRIDA!!!!!

Tisdagstema: vinter

          ...åå ...snö

Snö,snö, S N Ö....det skulle inte komma nå snö. Joså, varför inte!!!! Nu måste man klä på sig och ut och skotta bort det där vita - igen. Mer vinter hittar ni hos
Tisdagstema

Här upptäcker du Bloglovin´

Det här är det smartaste några har hittat på. Bloglovin´ Ett "klick" och man ser alla bloggar som har uppdaterats. Lägg till alla dom du brukar besöka...tex Bortaboijn...  :-) ...

Finns inte ett speciell blogg där, så gör du en sökning på den och "poff" finns den med i listan. Sen är det bara att klicka på den blå pricken, då har du lagt till den till din lista.... Självklart lägger du till din egen blogg ochså. Då kan andra enkelt se när du har uppdaterat din blogg. Kanon!!


...och gratis registrering förstås....

Då har det börjat igen


Huvva!!!

          minusgrader

Tänkt ta en promenad.
Minus 15 grader, blåst.
Nix ,pix ....jag vände om hem efter 10 minuter.

Stick och tv-dag

          sticka

Har just sett finskan vinna i 10km klassisk i skidor i Tour de Ski. Snart är det herrarnas tur....Viktiga sekunder att vinna inför finalen i morgon.
Så bra att man kan sticka samtidigt som man ser tv, eller hur?

Fler cowls

Blogg.se uppdaterade inte på en gång när jag la ut länkar till Cowls igår kväll. Här är ännu flera gratis mönster. Vad tror ni om dom här?

Finns att ladda ner hos
KnittyGrittyThoughts , en till hos Purlbee , en till hos Peacefulknitter 

Ok...gratis mönster på Thermis...eller Cowl.

Hos f.pea hittade jag ett gratis mönster. Finns ochså ett hos Gettingpurlywithit 

Sticka på vintern är inte över än :-)

en hemlis

         

Bildbevis på att stickorna används lite grann. Här stickar jag på en hemlis till systerbarnet. Hela bilden kommer i mars någon gång.

Vi som surfar runt på stickbloggar har upptäckt 2009 års sticktrend...så här på andra dagen av året...
Här har tex
Bentemor stickat en sån ...en Thermis. En sorts fusk-krage. I fjol var det otroligt inne att sticka en Paperboy hat , den här är gjord av Ms Lindz.
Kommer du att sticka en Thermis i år ?

Gästtofflor

          stickade tofflor
Två kartonger med
tofflor finns nu på min hylla i hallen. Vill du lära dej sticka? Prova dom här enkla tofflorna till att börja med. Bara räta och aviga maskor.
Jag har stickat olika storlekar och färger på tofflorna. När det är ca - 10 grader, så känns det verkligen på golvet i lägenheten.

Garn 2008

          garn

Se där! Årets garnförbrukning kom upp i lite drygt 2,2 kg.  Mest sockar,men även tofflor har jag stickat, ett vantpar, en sjal som aaaaldrig blev klar..ok ,efter några månader.
Hur mycket kommer jag att sticka under 2009? Vi får se. Det är bara att börja om på nytt med en räknare.