Sommar


jordgubbarIgår åkte jag ner till Skellefteå för att hälsa på syrran med familj. Härligt sommarväder, lagomt varmt ute och massor av sol. En del bär börjar bli klara och systerdotter 1,5 år har upptäckt hur goda jordgubbar är. Hon är så duktig på att plocka .....och äta upp dom :-)


hamburgare

På eftermiddagen grillade svågern RIKTIGA hamburgare formade i en hamburgerpress. Hamburgarna blir verkligen supergoda när dom är hemgjorda.

Hamburgare a la Hasse:
köttfärs
grädde
ströbröd
sambal en dutt
salt och peppar 

Grilla lagomt på varje sida.Sommar hos mej


En helt underbar kväll. Höstkylan som kom i morse har försvunnit och sommarvärmen är tillbaka. På min altan äter jag middagarna....ok...lät bättre än det är i verkligheten...filtallrikarna, menar jag. Solen värmer och jag sitter ute på altanen så mycket som möjligt. På vintern kan man vara inomhus, eller hur?! Helt underbart!!
Hallonbuskarna som kommit upp mellan altan och husväggen har MASSOR av bär.....yeeeh...bingo för mej!!!

Det är det här man längtar efter hela långa kalla vintern!!!!

en lite sommarbukettDet har inte blommat mycket i mina rabatter i år. Fick i alla fall ihop en liten bukett blommor till pappa på hans födelsedag. Antilopöga ( prästkragen) har jag frösått sen april. Dom blev riktigt bra...tills i dagarna. Massor av små svarta odjur kröp omkring på blommorna. Tyvärr har jag fått ta bort alla dom blommorna idag. Efter några dagars såpabehandling, så fanns odjuren fortfarande kvar....sorry, komposten nästa anhalt!

Stickning

Fick idag ett "tväril" att börja sticka sockar...men det gick över. Det får bli till hösten istället!!!!!

"ny" sommarblommaI våras fick jag två knölar Iris av en väninna. För ca två veckor sedan blommade en av dom. Så här såg blomman ut. Väldigt vacker! Annars har min lilla rabatt inte tagit sig så mycket under sommaren...troligtvis för klen jord. Det blir att jordförbättra .....när jag får lite mer tid över.

Tjejträff i helgenI helgen har jag haft en spontanplanerad (!) tjejträff med klasstjejer från grundskolan.  Vi som har Facebook har lyckats leta reda på varandra och träffades i helgen i en av klasstjejernas stuga. Det blev mat, vin och 5-kamp. Supertrevligt! Vi planerar redan att träffas nästa år igen...kanske utomlands på en weekend.

Sporadiskt under sommaren..

...jag brukar inte ta uppehåll med bloggen under sommaren. Men, nu är det tjippatot i tidsschemat. Blir det lugnare om några dagar, så kommer det nya inlägg med bilderna som finns i kameran.

Så här varmt ute och mycket att göra, skulle det vara året runt!!!

Varm dag

Nu börjar värmen komma hit upp igen. Så skönt! Ikväll har jag suttit på altanen läste en bok och tittat på mina "nybyggar-grannar" som planterat en häck. Oj, va dom har jobbat! Riktigt duktiga!!!
Igår bjöd jag min moster på middag och till efterrätt gjorde jag den goda
Cheesecaken med limesmak
Kan starkt rekommendera den till varma sommarkvällar med ett glas vitt vin.