En liten petunia

Merlin Pink morn
Första blomman har slagit ut. Jag provar en ny sort i år. Merlin Pink Morn. Vacker rosa färg med gul mitt. Det kommer massor av knoppar...redan. Hoppas det kompenserar att själva blomman är lite liten.

Det blir en sommmar i år ochså!!!

Saint Paulia

Saint Paulia

Innan jag skaffade katt hade jag flera stycken Saint Paulia på fönsterbänken. Bladen på plantan är lurvig, så var även min katt. Lurviga katthår och Saint Paulia går inte så bra ihop. Nu när Mimmi inte finns här längre, så har jag börjat titta på olika sorters Saint Paulia igen. Här är två sorter som jag fått av en arbetskamrat. Tusen tack Birgitta!
Dom ska få gro till sig lite i dom är små keramikskålarna och sen planterar jag om dom till större krukor.

Gul traktor

Vaknade för en timme sedan av en skogstraktor på baksidan av huset. Herr Skogshuggare är här och tar bort alla träd han högg ner för två veckor sedan. Det blir så ljust och fint. Han är riktigt duktig på att "städa" kvistar och grenar med grepen på traktorn.

Barnvakten leker!!
Igår var jag barnvakt för första gången till Lilla Prinsessan. Prinsessans pappa har köpt en jättestudsmatta till Prinsessan. När Prinsessans mamma och pappa hade gått på kalas, så hoppade Prinsessan och Moster Mona på studmattan. Prinsessan och (speciellt) Moster Mona hade jäääättekul!

Piteå: 25,1 grader i skuggan.....glass,glass,glass i stora lass, lass,lass...

Trädfällning


Vaknade av ljudet av en motorsåg som startades. Jag kan säga att det går undan med en motorsåg. Det har gått ungefär en timme sen Herr Skogshuggare började med första trädet och han har hunnit ca en tredjedel av dom markerade trädena. Nu kommer solljuset in ordentligt på altanen. Jippie!!!!


Sol och varmt

...i helgen har här joxats i trädgården, solat och läst bok i solstolen. Hoppas sommaren stannar!

Myrornas krig

Fun light

Värmen som  kommer från Ryssland väcker alla djur som sovit hela vintern. I dag upptäckte jag myror i min blomrabatt. Det ska inte vara myror där. Dom ska vara i skogen. Surfade runt på nätet och hittade olika förslag, men det här var då det mest enkla. I saften Fun Light finns aspartam. Myrorna tror att det är socker...och det är det ju nästa....men myrorna mår inte så bra av Fun light-saften. Tyvärr!

Nu doftar det Tropical Fruits i två blomrabatter och runt jordgubbslandet!

Sibirisk björnbär

sibirisk björnbär


Igår var jag ner till Skellefteå. Svängde in på Rydlinge Handelsträdgård och investerade i en bärbuske. När solen tittade fram idag och den omtalade ryssvärmen äntligen kom hit, planterade jag min Sibiriska börnbärsbuske på framsidan av huset mot en solvägg. Förhoppningsvis kommer det några bär redan i år.
Håll tummarna!

Det är en ny Norrbottens folkdräkt på gång

I dagens PT finns ett repotage om Karoline som har blivit uttagen av Svenska Turistföreningen, att sy en modern Norrbottens folkdräkt.
Vilket spännande uppdrag! Hon hämtar inspiration från olika folkdräkter som redan finns i Norrbotten.
Här är en länk till hennes blogg, där man får följa hela vägen fram till en färdig dräkt. Tycker du om den så går det så klart att rösta på henne. :-)


Småplantor
I veckan var en föredetta arbetskollega förbi med plantor. Här har jag skolat om några av dom. Det är Palettblad och Tuppkam. Jag kommer att ha värsta blomparadiset i år. Det är helt klart!!!

kl. 20:58 i fredags

Den här boken drog jag ur lotterikorgen i fredags. Är visst riktigt bra. Kommer att läsa den i min solstol på altanen i sommar.

"Kulturkväll"För ungeför 1½ månad sedan hade vi första "Kulturkvällen" med snacksknytis. Vi, tre väninnor, tyckte att vi borde träffas och träffa nya bekanta som bor här i och kring byn. Här finns många inflyttade som inte känner så många. Vi beslöt att starta en "kulturkväll"/ junta / trevligt-att -träffas-kväll och ha det ungefär en gång i månaden.
Några stagdgar har vi: knytis, ett tema och det ska pågå mellan kl.18:00 och 21:00, sen ringer klockan ut.

Ikväll var andra gången vi träffades och nu var vi hela sju stycken. Kvällens tema: byta en pocketbok med varandra.
Det blev mycket trevligt prat, nya ansikten och en hel del skratt. Pocketböckerna drog vi ur en korg ca kl. 20:58 :-)
Nytt datum är satt och det ser jag redan fram emot.........första portionen snacks/tapas....

Tack för en trevlig kväll!!!

Istället för tv

lokala världsproblemI söndags kring kl.18:30 satt jag framför tv:n och tänkte...att det då aldrig är nått bra på tv....Strax efter den tanken ringde det på dörren och en av mina grannar stod utanför. 
- "Hej, vill du grilla lite korv och pinnbröd med mej och L ?"
Jajjemän, självklart!. I nästan två timmar satt vi vid brasan och löste lokala världsproblem. Det blåste lite grann men vatusan...nu är midnattsolen äntligen här och fantastiskt att vara ute. Mycket trevligt. Vi har alla tre flyttat in i området under dom sista två åren och känner inte så många. Det smiddes lite planer och förhoppningsvis kan vi få ihop en liten gatuknytis i slutet av månaden med dom andra grannarna.

Lite stiljte

Nu är jag inne på halvfart igen med bloggen. Hinner inte riktigt uppdatera...men det kommer.