1

Gårdshuset

            Antikt, fina gamla skaer


 Innan vi kom till Haparanda och slutmålet IKEA råkade vi se en liten skylt med " Antikt" vid E:an. Vi svängde in och ca 500 meter från E4:an låg ett litet hus med ett litet torp på tomten.
I torpet har en kvinna sin lilla butik - Gårdshuset . Är man ute efter vackra gamla saker har man kommit rätt. Här finns dom "rätta" kaffekopparna som man ser på alla bloggar. Bord och andra möbler som är svåra att få tag på. Stolarna på bilden har karmarna i 90 grader mot varandra. Alltså en hörnstol :-) Här finns läckra gamla lampor, tavlor. Bäst av allt, det var inte så dyrt heller.
Ta er tid och stanna till på det här stället  när ni ska upp till Haparanda. Hon har öppet från September: Lördagar - Söndagar kl 11-17.
1

Bästa fyndet

           Hugin köksmaskin

Då bar det iväg till Haparanda och IKEA.
Nu är det så att min moster är loppis och antik-tokig. Japp. Idagens Kuriren var det en annons om en loppisaffär som hade premiär och dit vill hon, så klart. Strax söder om Råneå svängde vi in i landet. Körde ca 1,5 mil och på höger sida dök det upp ett stort hus med bilar utanför. Vi svängde av och gick in. Där fanns hur mycket prylar som helst. Massor med porslin, gamla trämöbler. manicker och annat kolliox som man aldrig sett förrut. Vi gick ett varv runt och tittade. Moster hittade en mässingskål som hon prutade ner och köpte. Medans jag väntade vid dörren gick hon ett till varv för att inte missa nåt. Då ropar hon. - Kom, här är nått du vill ha.
Längst in var det ett rum med köksgrejor.
-Titta, en hel bakmaskin för 180 kr!
Ni som har följer bloggen kanske kommer ihåg vinterns elände.
Jag  lyfte upp maskinen och bar den till fiket på andra våningen. Lånade en väggkontakt och provade att starta den. Spann som en katt.....som en katt. Ser knappt använd ut. Inga repor eller nötta fästen på krokarna. Den var också oljad inuti.

Där tjänade jag ihop hela IKEA-resan. En ny maskin kostar mellan 1800 kr - 7500 kr. Vilket fynd!
1

Imorgon kring 15:00

           nöjdaVad tror ni? Jag gissar att bilen kommer att vara proppfull av saker från IKEA. I den här gamla 80-tals bilen finns det taklucka. Den kanske vi får använda. Jag och min moster åker norrut. Vi stannar till i Råneå, där öppnar visst en loppmarknad i morgon. Får vi inte missa. Så där, då är vi nog klara att åka.
Katalogen har tags på dom saker som ska handlas. Termos och kylvästa står i köket. Bilen tankad och motorn fylld med motorolja. Mosters uppgift i morgon:

hålla i alla saker och räkna älgar