Restgarnssockar

          restgarn

Stickade ett par sockar till pappa för några veckor sedan och det blev garn över. Restgarnet fick bli ett par barnsockar.

10 timmar på altanen

                         

Vilken heldag på altanen. Mellan frukost, lunch och middag på altanen har det ränsats i jordgubbslandet, hängränna uppsatt, gullat med blommorna. Snart dax att plantera dom. Vilken sort kommer att vinna 
Klubbmästerskapet??? Så mycket kan jag avslöja att en sort har snart slagit ut en blomma....kan det blir vinnaren?????
Sola på solstol, dricka vatten, sola på solstol, dricka vatten....jaaaa, så här har det varit hela dagen.
Hejjja sommaren!!!

Nu blommar det..

          

I höstas när det var ungefär 5 plussgrader och duggregn, planterade jag blommor i min nygrävda rabatt. I veckan har dom börjat blomma. Den Japanska aklejan köpte jag på Bryggmans i Öjebyn. Ramsen och Pingstblommorna är från en liten kollonilott som jag hade i Skellefteå under två års tid...studietid. Så nu är allt på gång...blommor, värme, grillning och solning på altanen....

ett par sockar

         sticka sockar

Har stickat ett par småsockar med garn från
Marks and Kattens.

Rött och vitt....

 ....
                 
Goood Juull!!!!

Snart är det Midsommar igen....

           image3241. Mörkgrönt Nissegarn. Stickas 15 cm bred, längd:  mått efter huvud. Grunden till blommorna är ochså  Nissegarn.

2-3. Rulla ihop stickningen som en rulltårta , trockla ihop baksidan. På ovansidan syr du fast  gröna blad av filttyg. Jag har använt en mönstersax till bladen.

4.Dom stora blommorna är ljusgrön ull som jag tovat i varmtvatten för hand och sen klippt bort trianglar. I mitten en rund filtbit och en pärla.

5. Lägg blommorna på stommen och måtta ut var dom ska fästas.

6. Stickade tre rosor i mörkröd Nissegarn, rulla ihop och fäst med filtblad.

7-8. Sy fast alla blommor och blad på stommen.

9. Fäst ett gummiband i var ända av kransen.

10 GLAD MIDSOMMAR !


....än har du tid att sticka dej en Midsommarkrans. Den här gjorde jag för något år sedan.
 Man kan garnera med huuuur mycket blommor som helst, stickade, virkade eller tovade. :-)

FEM sprutor...

     

...för två små hål.
Förtränga!
Tack!

EU-valet!

Jag röstar inte i IDOL, Körslaget, Let´s Dance....eller Melodifestivalen. Jag röstar i EU-valet.
Har du bestämt dej? Det har jag!

Marks and Kattens

Igår kom ett stort sponsorpaket med garn till mej. Marks and Kattens sponsrar Föreningen Åkerbärsbarnen med garn. På förmiddagen har jag löst logistiken med att få ut garnet till stickerskorna som finns opa boijn. Det är så pass mycket garn att det blir strumpor över till Stickhjälpen ochså.
Tusen tack!!

Målning klar!

          

Så där. Klar med målningen.  Har målat stolparna och bräderna under plasttaket, "planket" och halvväggen. Det tog väldigt lång tid. Två varv med målarfärg. När jag hade fått lite kläm på hur det skulle se ut, såg jag att fönsterkarmarna på lägenheten inte var målade. Jaha, då var det bara att tejpa och plasta in dom ochså. Otroligt pilligt! Kommer det vit färg på det röda, så syns det väldigt mycket.

När det var klart kunde jag ta fram utemöblerna. Mot det röda planket har jag ställt mina två väggskärmar i vit bambu. På altangolvet står en bricka från IKEA  med ljus och stenar.

           

Blommorna kommer jag inte att plantera ut förrän efter nästa vecka....dom måste få lite mer extravärme i växthuset, så dom växer till sig.

det tar lite tid ....det här ....


När jag började med bloggen bestämde jag mej för att inte visa så mycket av hemmet ......men det här måste jag bara visa.
Han som bodde före mej i lägenheten byggde en altan. Han blev säkert så less alla plankorna när han tjongat in den sista spiken, att han förträngde att måla altanen.
Dom sista tre kvällarna har jag tejpat plast, skruvat loss hängrännan ( med  lite hjälp ) och målat och målat och målat.
Det är kvar "planket"  och ett till varv rödfärg på utsidan....och finliret med alla hörn. Så småningom när alla utemöbler och blommor är framme, då blir det ett "efter-foto" också...
High five till mej!!!!


Målning pågår!!

          måla

Tvärbestämde mej idag för att måla altanen. Dom som bodde här före mej byggde altanen, men måste ha glömt att måla den.
Började måla kl 13:00 idag  å målade, å målade, å målade......för en timme sedan kl 20:30 var jag klar. Alltså klar med det första varvet målarfärg på plankorna under plasttaket på altanen. Herregu´va sormigt!!!!! Målarfärg överallt  Nu var jag ganska förutseende och plastade in hela altangolvet innan jag började. Den här släkten är inte kända för sina målartalaner direkt.....ett paraply skulle man ha haft...mmmmm...
Prickiga kläder, prickiga sockar, prickig i håret, prickig...prickig...prickig...

Garnförvaring

            Aneboda

Så här blev det!!! Efter fyra och en halv timme med skruvdragare och tre monteringsfel ...alltså jag fick backa bandet....så är byrån på plats. Nu är det bara att fylla den med garn. Överkastet och kuddarna är ochså från IKEA. Dom råkade dimpa ner i shoppingvagnen.

Datorn till doktorn

Ofrivilligt blogguppehåll. Min dator gick sönder. Äntligen ute i rymden igen.

Garnförvaring

           ANEBODA Byrå med 3 lådor
Bild: IKEA


Det börjar bli mycket garner nu....mmmm...
Imorgon får mina garner en egen byrå. En sväng upp till IKEA, Haparanda löser problemet :-)

Babykofta

                     
                     bild:
FreevintageknittingHär jag jag hittat en babykofta som nästan ser ut som den rosa jag hade som barn. Mönstret/ pattern hittade jag här .
Den verkar enkel att sticka. Man kan ju sticka knapphål och sy fast några knappar.


Lappmössa?

          stickad lappmössa

En till kreation jag hade som barn i början på 1970-talet. Kan det vara en tolkning på en Lappmössa :-) En REJÄL toffs!!

Stickhjälpen

          

Jaaaaaaa,,,vadå???

Välgörenhet

Idag gick jag med i en välgörenhetsblogg - Stickhjälpen . Alltid blir det över någon socka som man kan skänka....

Här är delar av mailet som jag fick idag:

"Vi har precis startat men det är tänkt så att jag samlar in bidrag här i Sverige, skickar eller åker över med dem till Inese i Riga, som i sin tur tar kontakt med behövande familjer. Det kan också funka omvänt, att hon får reda på vad som behövs och så ser jag om vi kan fixa det. Bidragen kan vara sådant som du har stickat och har i lager, sådant du kan tänka dig att sticka på beställning, eller second-hand kläder. Kanske kommer vi även att ha viss försäljning av hantverk och loppisprylar så att vi kan skicka pengar, men det är bara en tanke än så länge.   Alla bidrag kommer att följas upp, oavsett om det är kläder, leksaker eller pengar. Jag kommer att skriva på bloggen vem som har fått vad, och förhoppningsvis kan vi hålla kontakten med de familjer vi hjälper. Att se och hjälpa människor, snarare än att skänka pengar till någon anonym organisation, känns viktigt för oss! Och istället för att känna sig överväldigad av alla över hela världen som behöver hjälp, kan vi fokusera på några av våra medmänniskor och åtminstone göra en skillnad för dem.   Som bidragsgivare får du rabatt hos en del butiker. Även om det bara är två just nu hoppas vi få fler intresserade, och när det kommer nya erbjudanden får du ett mejl."...sitter du och smygstickar där hemma ??!!!  Va? va?.... skänk till Stickhjälpen :-)


En till blå baby tröja/klänning

           knitted babydress

           knitted babydress

En till klänning, lite nött. Nått mellan en tröja/klänning. Det skulle ju vara kortkort på 60- 70-talet  :-) Stickat i  blått ullgarn

Rosa babykofta

                      sticka babykofta

                  sticka babykofta

                    sticka babykofta

Den här babykoftan är i bomull, ochså från mitten eller slutet av 60-talet. Jag antar att den är stickad på längden .På samma sätt som jag stickade den
här koftan . Koftan är bara ihopsydd under armarna.

Någon som har sett det här mönstret tidigare?

blå virkad babyklänning

          virkad babyklänning

          virkad babyklänning
            virkad babyklänning

Min systerdotter har varit hem och träffat stora-tjocka-släkten i helgen. Intensivt för en tremånaders liten flicka. Hon fick med sig lite kläder hem från sin mamma och mosters tid som tremånaders små flickor.
Våran mamma har sparat massor av kläder som vi hade som små. Hon köpte dom av en kvinna 1970, men kläderna är troligtvis från mitten eller slutet av 60-talet. Det som är intressant för en stickerska är mönstrena på kläderna.
Den här babyklänningen är i ljusblått ullgarn. Virkad. En söt kortkort babyklänning. Kanske för 0,5-1 år.

Är det någon av er som har sett mönstret tidigare?
Kommer att lägga ut fler bilder på kläder som vi hade som små.

Grillning

          

En klassisk Valborgsmässoafton är passerad. Majbrasa, större än normalt eldades upp. Fint väder och perfekt grillglöd för korv och pinnbröd. Har träffat farbror och faster som är förbi ungefär vart tredje år. Kul och trevligt. Farbror är en hejjare på att berätta historier från trakten och om folket, där han och pappa växte upp. Mycket underhållande.

En intensiv helg med 3-månaders systerdotter, barndomskompisbesök, gillning med middag, ut till morbror i stugan, titta igenom kläder som jag och syrran hade som små, som systerdotter kanske kan ha. Ursöta kläder! Leka och gulla med systerdotter :-)
Ja, ni ser....fullt upp och imorgon är det måndag igen!