Sista dagen idag!!!!

Idag är sista dagen i tävlingen Vinn 5 st hembakade Konrads limpa jag har för min blogg och fb-läsare. Du har hela eftermiddagen och kvällen på dej!!!

Konradslimpa


Så här går tävlingen till:

Du mailar mej tips på företag som du VET behöver en till medarbetare. Leder tipset till en intervju, så bakar jag Konradslimpa till dej. Tipset behöver alltså inte leda till en anställning, bara en intervju.
Jag söker ( i första hand ) arbetsuppgifter inom administration, chefsassistent, kontorsjobb. Självklart tar jag emot andra tips. Jobbet ska vara på heltid och gärna inom Fyrkanten ( Älvsbyn, Piteå, Luelå, Boden ).

Du får maila in så många förslag du vill. Är du riktigt duktig, så kan du ha frysen full med limpa innan påsk :-)
Tävlingen pågår från idag 14/2 till 1/4 ...eller tills jag fått en anställning innan 1/4. Du skickar mailet till: bortaboijnsnabelahotmail.com

Om du bor i södra Sverige och kommer med ett supertips, så löser vi limptransporten på något sätt.
Välkommen med ditt tips!!!!

God mat på bra restaurang!

       

Nu vet jag var ni ska äta lunch när ni är i Skellefteå. Jag har varit ner till syrran och igår åt vi lunch ( 90 kr) på restaurang
Nygatan 57. Fantasktiskt god mat! Vi valde lax med potatismos. Potatismoset var perfekt kryddat. 
Nä, jag håller inte på att testa olika laxrätter på restauranger. Det har bara råkat bli så den sista tiden :-) I alla fall var det här den bästa laxlunchen hittills. Ett betyg på den? Visst. Jag ger den 4 stjärnor av 5 möjliga.


Veckoplanering

Peppning, peppning!!!
Förra veckan fanns inte så mycket jobb att söka. Två...hm...Jag tog i alla fall fram en ny kreativ ego-marknadsföring. Den är nu ute i mitt nätverk och "jobbar på".

Veckans planering:
3 st ansökningar ska skickas iväg!
Sista veckan för min
Tävling, 5 hembakade limpor bland mina läsare. Första april är sista tävlingsdagen. Jag TROR på er!!! Slutspurt! :-)
 ....och sista punkten på planeringen
1 företag ska väljas ut och tas kontakt med.

Daisy Beauty

     

I fredags åkte jag även hem till byn och hann inte hämta min post i brevlådan. Idag när jag kom hem låg min kusin Kristina Normans tidning och väntade snällt på mej i brevlådan. Hej
Daisy Beauty! Kolla så snygg den är!!! Fullproppad med sminkinformation och andra bra beautytips och då menar jag fullproppad. Nästan en timme läste jag tidningen.
Kristina startade en blogg för några år sedan och nu har den alltså blivit en tidningen. Den 29 mars, på tisdag kan du köpa den i din butik!!!!
Småkuligast var "19 trender på 19 dagar" Karin Widén provar olika märkessmink i 19 dagar. Annat trevlig är att kjolarna i sommar äntligen ska vara strax nedanför knäna. Goodbye kortkort!

Enda missen i tidningen är mellan sidorna 42-45...det fattas en viss hund i repotaget ;-)

p.s Du kan givetvis prenumerera på Daisy Beauty...klicka här!

Humlan och Fenix

     

För några år sedan brann Öjebyn/Piteå´s mysigaste kaffé - Humlan i Öjebyn. Nu har i stället
Humlan och Fenix  återuppstått i Öjebyn och i fredags åkte jag, min moster och en bekant dit för att äta lunch. Kaffeét har blivit både restaurang och kaffé i två våningar. På nedre vångngen finns kaffe och te i lösvik. Dom har behållt en gamal sti på inredningen med begagnade bord och stolar. Riktigt mysigt, men lite kallt vid fönstren.

Lunchbuffén hade två varmrätter, lagomt mycket grönsaker, bröd och dricka. På helgerna har dom brunch. Det kommer vi också att prova. Självklart är allt deras fikabröd hembakat!

Temamånad - April

Var med och fota ditt april i en utmaning hos Tankebubblor. Jag har tidigare  varit med i hennes färgtema-veckor Kul!
Fram med kameran/mobilen och fota din vår.

Pocketbook-slippers

     pocketbook-slippers
På kvällarna har jag stickat ett par
pocketbook-slippers av lite garn som jag fick i julklapp. Jodå, jag hinner annat än söka jobb hela dagarna och kvällarna :-) Det här mönstret är riktigt enkelt, ett bra nybörjarprojekt om du vill lära dej sticka.

gi-mat

           gi-lasagne


Lasagne utan bechamelsås. Ibland är recept inte min grej, utan jag kör på känn i stället.

Ca 300 gr köttfärs, bryn köttfärsen
2 gula lökar, hacka och bryn
1 burk krossad tomat...hade ingen passerad tomat, som jag egentligen tyker är bättre. Det blir inte så vattningt av den.
1 msk soltorkad tomat, finstrimlad
ca 1 msk soja
ca ½ tsk sambal
ca 2 msk färdig pastatomatsås som jag hade i kylen.
salt, peppar och vitlökspulver.
1 zucchini, skär i smala skivor och lägg på en tallrik. Strö över lite salt, så vattnet dras ut, skölj bort saltet innan du lägger i zucchinin i gratängformen.
½ paket matlagningsgrädde.
ca 4 skivor ost.

Gör klart köttfärssåsen och varva den med zucchiniskivorna i en gratängform. Översta lagret ska vara köttfärs och strö över osten. Häll matlagningsgrädden runt lasagnen. In i förvärmd ugn 200 grader ca 30 minuter.

Ok,ingen Lottovinst....

.... men, min Toyota -87 klarade besiktningen IGEN!!!!
Tjooho!!


Sol i Hemmafjällen i går

     

I går var det riktigt bra vårvinter väder  På eftermiddagen drog jag fram solstolarna och la upp fötterna. Kaffe och chokladkaka. Solen värmer riktigt bra. Hoppas det här vädret stanna kvar länge. Efter den här otroligt kalla vintern förtjänar vi en bra vår, eller hur?

Veckoplanering

Till veckan börjar jag med en jobbsökarkampanj i mitt nätverk. Jag håller lite på den tillsvidare. Ska bara check av med alla tillfrågade först.

Jobbsökningar: 3 st ska skickas ut. Klarade jag det i veckan, borde jag klarar det nästa vecka.
Boka intervju: 1 st  Skam den som ger sig!!!!
Kreativ jobbsökar idé: absolut...1 st!!!


Ok! Plattan i botten! Nu kör vi!


Summering av veckans jobbsökning:

Sååå, hur har det gått i veckan då????

Jag skulle rikta in mej mot mitt nätverk i veckan och det håller jag fortfarande på att förbereda. Det kommer att fortsätta nästa vecka. Jag har tagit fram en till kreativ ego-markndsföringsgrej och behöver nog ytterligare en sak innan jag väljer ut 3 st ur mitt nätverk. Jag godkänner mej själv på dom två punkterna.
Bokat intervju? Nja, via telefon har jag i alla fall pratat med ett företag i Umeå. Vi får se hur det går?

Tre jobbansökningar är skickade. Godkänt, tycker jag. Receptkort är skickade till avdelningscheferna på dom tre företagen.

Veckans bonus: ett företag har hört av sig till mej och vill använda två av mina kreativa ego-marknadsföringstips i sitt föreläsningsmaterial. Dom föreläser för arbetsförmedlingar och skolor. Kul! Eftersom dom ideérna redan finns ute på bloggen och facebook så har jag sagt ja till det :-) Kan det hjälpa någon att får ett jobb, så är det ju superbra :-)

Jag är riktigt nöjd över veckans "arbete" !!!!!

Trevlig kväll!!!!

Förbereder tackkort...

kreativ jobbsökare.....så småningom, förhoppningsvis, kommer jag att bli kallad på intervju. Tycker att det vore nice att skicka ett tackkort efter intervjun.

En tidning på tryck - Daisy Beauty

Min kusin går från blogg  till tidning och första nummret är nu på tryckning. I går var hon på studiebesök på tryckeriet för att se tryckningen. Hon har ett superbra pris på dom första tre nummren. Kristina Norman har jobbat flera år inom tidningsbranchen. Hon har, med stor sannolikhet,  dom bästa medarbetarna som går att få tag i. Det blir en riktigt bra tidning.

Det ska bli spännande att läsa första nummret!!!!

Kompishare


På hemsidan
My Misson gjorde jag ett entreprenörstest? Någon som vill starta företag :-)
Här är mitt resultat:

Du är en kompishare

Du är definitivt ett entreprenörsämne!
Du har ett ekonomiskt sinne, planerar och har ordning på dina saker. Du har lätt för att få saker och ting ur händerna.
Som person är du energisk och produktiv. Här är en social karaktär som gillar att ha mycket folk runt omkring sig. Du är dock inte personen som kommer med alla nya idéer, men är idéerna praktiska är du den första att hänga på! 
Du är mycket serviceinriktad och har en oerhört god kundkänsla.
Helst genomför du en uppgift med minsta möjliga ansträngning. Du hittar lätt ”short-cuts”. Du kan fungera som ensam företagare, men bäst mår du med personer runt omkring dig. Kanske ska du starta företag tillsammans med någon?
Du kan ibland missa detaljer då du aldrig är mer noggrann än vad du tror situationen kräver. Din ekonomiska sida kan slå över till småsnålhet, vilket hindrar utveckling och goda investeringar.
Något du bör vara uppmärksam på är ett du har enkelt för att skaffa dig fler ”goda vänner” än kunder. Det gör lätt stora insatser och kostnader på överservice, då du kan vara allt för hjälpsam.

Vinn 5 st hembakade Konrad´s limpa


 I veckan, kära läsare pushar jag igen för denna enkla tävling. Ett bra tips från dej och du kan få 5 st hembakade limpor av mej! 

 


I potten finns
5 st Konrads limpa.

Så här går tävlingen till:

Du mailar mej tips på företag som du VET behöver en till medarbetare. Leder tipset till en intervju, så bakar jag Konradslimpa till dej. Tipset behöver alltså inte leda till en anställning, bara en intervju.
Jag söker ( i första hand ) arbetsuppgifter inom administration, chefsassistent, kontorsjobb. Självklart tar jag emot andra tips. Jobbet ska vara på heltid och gärna inom Fyrkanten ( Älvsbyn, Piteå, Luelå, Boden ).

Du får maila in så många förslag du vill. Är du riktigt duktig, så kan du ha frysen full med limpa innan påsk :-)
Tävlingen pågår från idag 14/2 till 1/4 ...eller tills jag fått en anställning innan 1/4. Du skickar mailet till: bortaboijnsnabelahotmail.com

Om du bor i södra Sverige och kommer med ett supertips, så löser vi limptransporten på något sätt.
Välkommen med ditt tips!!!!

JAG VILL BAKA LIMPA :-)

Ring,ring?????

     


Telefonen: *gäsp* ....tja, här händer inte mycket....
Jag: ok, det och det ska jag göra idag....mmm..och kolla upp det där...
Telefonen: nämen, nu börja det att kittla i magen....RING....om man skulle ta och busa lite grann.. * håller andan* ......he,he.....tre... fyra.... fem....
Jag: ...vilken bra facebooksida...den ska jag komma ihåg....
Telefonen: ååhhnnnuusläpperjagandan...RING....*håller andan*
Jag: Ringde det?....bara en signal!...den la nog på..
Telefonen: fyra...fem ...sex... åhhnunnuusläpperjagandan....RING...RING!!!
Jag: Jooo, det ringde.
Stiger upp och går mot hallen. Tar upp luren och trycker på gröna knappen
Telefonen:...aahahaha, prova tryck du!!! Jag trycker emot!!!
Jag: men, va tusan!!!
Telefonen: J a g  ä r  s å å å   s t a r k   RING!  *smile*
Jag: Men, fastnade den?????? Jag trycker till ordentligt.
Jag: Hallå, det är Mona!
Moster Maj: ....ska det ta så här lång tid att svara. Du bor i en tvårummare, inte i en villa???????


Nu är det färdigbusat!!!!!

Summering och veckoplanering

Summering. Hur har det gått i veckan?

Målet var 5 st ansökningar som skulle skickas i väg, 1 st har jag skickat iväg och det verkar oerhört intressant.
Målet för bokade intervjuer var 1 st, det blev 0 st den här veckan.
Målet för kreativitet vid jobbansökningar var 1 st, det blev
1 st så det målet är uppfyllt.
Ett nej har dessutom kommit.

Inte den bästa veckan som gått sen jag blev arbetslös i mitten av januari. Icke det.

Veckoplanering
Mål: Nu är det dax att börja scanna över dom "dolda jobben". Jag har ju mina nätverk. I veckan som kommer ska jag locka fram ännu fler förslag från er :-) Ni vet att Konradslimpa är den godast limpan att äta när man sitter ute på isen och pimplar. Gott till kaffe och gott till choklad. Jag är säker på att ni vet eller har hört talas om något företag som behöver en administratör/kontorsråtta. Maila mej eller skicka meddelande på Facebook. ALLA förslag är välkomna!

Mål: en intervju ska bokas.
Mål: ett kreativt ego-marknadsföringssätt ska hittas på.

Jaaaa, så får det se ut!

Härlig söndag

Imorse fick jag ett ryck och bakade hårdbröd igen. Det har blivit ett favoritbröd. Riktigt gott och nyttigt :-)
När det äntligten slutat snöa, åkte jag inte till stan och hämtade min moster. Vi har suttit ute på altan, ätit lunch och solat.

Vilken skillnad i vädret bara på några veckor. Nu försvinner snödrivorna fort. Man får mer energi.

Kommer ni ihåg Receptkorten?

kreativ
Här har jag konstruerat mitt senaste "kreativa jobbsökar-sätt".

Text: 70-tal
Mat på kortet: 70-tal
...ja, receptet blir ochså en 70-talare.

Det är några av mina ingredienser. Dom här ska jag skicka ut till företag som annonserar efter nya medarbetare.

Sånt här gör jag en fredagkväll strax före kl. 20:00 :-) Va!? va!? va!?  
Administratör åt mej själv idag

Idag kommer jag bara att sitta vid datorn och jobba åt mej själv. Skicka ansökningar, kolla av nätet, göra modernt cv på nätet. Grejjar på och sen blir det väl att städa...full dag!


En bra ide!

visitkort


Förra veckan gjorde jag egna Mini-CV-visitkort. En bra ide som du gärna får använda dej av. Jag har redan fått printa ut fler. En bra start att få i gång sin ego-marknadsföring. Skriv något annorlunda på kortet som drar uppmärksamhet till sig. Jag har även skrivit " Sagt om mej" och skrivit tre ord som jag fått till mej dom senaste veckorna. På baksidan av korten har jag stämplat namnet på min blogg.

Dax för sommarblommor!

Den här veckan, v. 10 varje år börjar jag med frösådden. Jo,då fröna är köpta. Det blir vita och röda petunior. I år ska blommorna få matcha huset. Tre små Minidrivhus är inköpta. Dom kommer att ta mindre plats i köksfönstret. 
Just nu har jag inte hunnit göra klart allt för blommsådden. Jag har fullt upp med att vara (o)arbetslös. :-)

För två år sedan tävlade blommorna. Här var starten:så frö...i år blir det ingen tävling, dom får växa i lugn och ro. Det året blev det till och med "gult kort" för dopning.

.......så i år tar vi det lugnt .

Veckoplan för jobbsökning

På förmiddagen har jag ringt till ett företag i Luleå som kanske expanderar här framöver. Dom kan inte berätta något om dom tjänsterna än. Det företaget gör jag en notering om och återkommer till så småningom. Företaget som jag skulle träffa i veckan har ringt idag. Hon har fullt upp med kunder dom närmaste två veckorna....vilket är superbra. En väldigt duktig och driftig kvinna. Hon hör av sig när hon får en lucka i kalendern.

Ok!

Hur ser det ut i veckan med min egen planering? Jo, så här. Dom tre första stående punkterna är så klart med:

- 5 st jobbansökningar ska skickas ut.
- 1 st intervju ska bokas in.
- Ett nytt kreativt sätt att söka jobb ska "tillverkas".
- Företag jag tidigare sökt jobb hos ska ringas.
- Funderar ...bara funderar...på att göra ett idé-event/evenmang för arbetslösa. För att  hitta andra vägar än dom gamla vanliga sätten när man söker jobb.

...sen har en liten idé börjat gro. Som jag inte vet hur jag ska göra med eller hur det ska gå till. Men det finns nog en marknad för den. Ska klura lite mer på den idén.

Annars så blir det nätverkande i veckan och jobbcoach. 

Bankett i vår

          


En liten, liten detalj av min klänning. Den här köpte jag för ungefär ett år sedan och nu ska den justeras. I vår bär det i väg på bankett och klänningen behöver sys in och klippas av ner till. Precis vad jag behöver en måndag ...lite glamour i (arbetslöshets)vardagen.

..och solen skiner :-)


Skön söndag

Jag vet, jag vet att det har varit helt underbart väder ute! En liten promenad har jag gått, en snabb promenad,  bara för att hinna hem till skidskyttet. Varför är det inte - 26 grader idag???
Har haft fullt upp med skidor på tv...slappat, ätit och fyllt tvättmaskinen två gånger.
Laddar batterierna inför nästa vecka. Lägger i en till växel i mitt jobbsökar-race......kom ihåg
tävlingen jag har för DEJ. Alla tips är välkomna :-)

....nu soffan. Strax Solsidan!

Min driftiga kusin - Kristina Norman

Kristina startade bloggen Daisy Beauty för några år sedan. Om två veckor släpps det första nummret av Daisy Beautytidningen. Hon har ett kanonerbjudande på dom första tre nummren 49 kr.
Titta in på hennes
blogg Daisy Beauty

Summering och helg

Veckan summering på min jakt efter jobb!!!

* Målet för utskick av jobbansökningar 5 st, det blev 2 st.
* Fick ett tips på ett företag, kontaktpersonen har semester i veckan. Henne ringer jag nästa vecka.
* Målet för intervju 1 st. Målet uppnått. Ett företag jag haft praktik på ( för 4,5 år sedan ) har hört av sig och jag träffar henne nästa vecka.
* Jobbcoachen via arbetsförmedlingen är bokad. Första mötet nästa vecka.

Måste säga att jag är ganska nöjd!!!!!!

Ikväll är jag värd både en karraskål och ett glas vin!!!

Mini-CV som businesscard

       kreativ ide


Här är veckans "kreativa jobbsökaridé". I helgen och nästa vecka ska jag på kvinnomöten och kommer att träffa nya människor. Det är både företagare och vanliga privata kvinnor. Det blir en del mingel och en del surr. Här har jag förberett mitt CV i miniformat i samma storlek som businesscard.

Jag hoppas på intressanta möten!

Under mitt namn har jag skrivit:

"... letar ledig kontorsstol och en krok på väggen för kaffekoppen!!!"

En fördel - arbetslös

   

En fördel med att vara arbetslös är att butiker och anläggningar har öppet. I dag har jag sopsorterat och åkt iväg till soptippen med allt möjligt rackel. Nu är det luftigt i förrådet.