I like fjärrvärme

 
Fjärrvärme är nu indragen i lägenheten och jag har hittat en extra lyx med alla rör som finns efter väggarna.
Under mitt skrivbord vid väggen kilar jag in tårna mellan rören. Oj, underbara värme!!
I like fjärrvärme!

Dansen har ett uppsving :-)

Tittar igenom min kalender. Tänk att dansen har kommit tillbaka till Norrbotten och på ett bredare sätt. Vanliga danskvällar, som jag tycker har blivit fler i år och förra året, än dom senaste 8-10 åren. Sen har dansföreningar börjat med egna " sociala danskvällar". Senast ut är Dansdraget i Älvsbyn med Danscafé. Foxkvällar ( foxtrot ) finns i Piteå, Skellefteå och Luleå. Det är TOK-mycket dans numera. Så kul.
Ni som nu har råkat missa, att lära er dansa så har Piteswänget nybörjarkurs som började i veckan. Hoppa på danståget.

Fortfarande VIP på badhuset i Hortlax....

 
...key number ONE!!!!
:-)

Det är int´ saant!

 
För några veckor sedan gick min gamla Beda sönder. En trogen dam sen 90-talet. Ingenting är sig likt sen hon försvann. Hon hade diciplin i mitt kök. Nu är det som party här varje dag. Tallrikar och kaffekoppar bjuder ner sina kompisar från skåpen. Jajjemän! Jag lämnar köket efter lunch och kommer tillbaka efter...tja...ca 30 minuter. Varenda gång är det likadant. Otroligt. Det händer VARJE dag.
Jag steker bara lite korv, fisk eller nått sånt...liiitet. Går ut från köket, kommer tillbaka och * suck *.
Då är dom alla nere på köksbänken och rockar på. Jag har fått nog och anställer en ny husållerska till veckan. Hon har ett modernare sätt att se på " ungdomarna", men dom kommer inte att partaja på köksbänken hur som helst. Det VET jag!!!!
 

För mycket tid över.

 
FÖR mycket tid över helt enkelt. Jag har gjort hemgjord pasta igen. Mellan jobbsökandet måste man ju hitta på nått, eller hur! Vill ni slippa ser sånt här på min blogg kom med ett tips i min jobbsökartävling: http://bortaboijn.blogg.se/2012/september/konrads-limpa-i-en-tipstavling.html#comment
 
Pasta:
300 gr durmmjöl
3 ägg
1 msk olivolja
1 tsk salt.
 
Gör en hög av mjölet på bordet och peta ett hål i mitten. Ner med ägg, olja och salt. Ta en gaffel och rör ihop till en massa. Knåda degen ett tag. Plasta in den och låt ligga på bänken ca 20 minuter. Skär tre bitar och kavla ut en i taget. Valsa i pastamaskinen. 1-7 steg, och skär sen remsor med andra valsen i maskinen.
 
Så. Glöm inte min tävling :-)

Monas Bil å mek

 
 
Min lilla bil behöver bli ompysslad inför vintern. På förra besiktningen fick jag rådet att täppa igen rost på undersidan. Igår köpte jag en burk Underredsmassa. Enligt expediten och allllla experter är det DET jag ska använda. Idag tog jag fram burken och tänkte att det står säkert på burken hur man ska göra....eller hur?!
På burken står det:" Upprepad kontakt kan ge torr hud och hudsprickor. Ångor kan framkalla dåsighet och omtöcknad. Förvaras åtskilt från antändningskällor. Rökning förbjuden.Vid förtäring framkalla ej kräkningar. Kontakta genast läkare"
PUNKT.
Ok, jag vänder och vrider på burken och hittar bara en innehållsförteckning.
 
Tjaha. Inga instruktioner alltså. Då kör jag på känn, helt enkelt. Fram med stålbortste, pensel, tops ( alltid bra att ha ), plasthandskar.
Jag ryckte bort kanterna runt rosten och började borsta bort rosten. Bortade så mycket jag kom åt. Öppnade burken och penslade på massan, ca 2 mm tjockt. OM det nu hade funnits instruktioner, så hade jag vetat hur MYCKET jag skulle ha penslat på och hur LÄNGE det ska torka. Då kör jag igen, på känn, helt enkelt.
Det fick torka en timme. Ett till lager massa och finputsning med tops och fingar.
Så där!!!!
Jag tror faktiskt att det blev helt ok.
 
Sååå, bara så ni vet...ifall ni behöver en bilmekan:ika
 
Monas Bil å Mek
Öppentider: vardagar 08:00 - 16:00
 
 
 
Portfolio:
 

Veckoplanering

Då är det måndag igen och dax att planera den här veckan. Självklart är " huvudämnet" att hitta ett jobb
Nu sätter jag upp några mål.Tre ansökningar ska skickas i veckan. Nu gäller det bara att hitta dom tre företagen :-)
Det blir även finslipning på pb:t. Kan ju alltid behövas.
Ska även klura ut ett till sätt att marknadsföra mej på. Nu var det ett tag sedan jag fick till en fullträff med Fröpåsen.
Då är det väl bara att ladda kaffebryggarn.....

Blåbärskaka

 
Mycket enkel att göra. Jag hade hälften blåbär och hälften hallon.
 
125 gr smör
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
Sjud ingredienserna i en kastrull i 5 minuter
 
Blanda i en bunke
0,5 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 dl havregryn
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
 
Lägg ca 1 liter blåbär i botten på en pajform. Häll över kolasmetet på dom torra ingredienserna, rör ihop och bred sedan ut det på bären.
In i ugnen i 25-30 minuter, lågt ner i ugnen. 175 grader
 
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Oktober 2012

"LYCKA TILL ALLA!! Oktober i år har 5 måndagar, 5 tisdagar och 5 onsdagar. Detta inträffar en gång vart 823 år. Detta kallas pengar påsar. Så kopiera detta till din status och pengar kommer att anlända inom 4 dagar. Baserat på kinesisk Feng Shui."

QR-koden Mona

Har du en Iphone kan du nu se min tidigare jobbkarriär!

Mitt tisdagstips: Den franske bagaren

Den franske bagaren Sébastien Boudet har en blogg. Han har lagt upp flera filmer när han bakar.
Klart sevärda. Klicka in på Brödpassion och här är det ett skutt ner till länken. Fattar inte vad blogg.se håller på med.
 
 

Göta 100 år

 
I helgen har vi varit till Lycksele och firat släktens 100-åring. Fantastisk! Några små mini-tupplurar, men hon var riktigt bra med i "matchen". Hon är så stolt över telegrammet från Kungaparet. Japp, man får ju ett sånt när man kommit upp i den åldern. Grattis Göta!