Kanelsnurror

 
I veckan frostade jag av frysen och fick över ett hörn i översta lådan. Så där. Då är den fylld med årets sista bullbak - kanelsnurror.
Gott nytt år!

Bängel och elände

 
Bängel och eläne, så tråkigt. Måste göras och innan blidan kommer. Gruvar som tusan varje gång, men nu är det gjort. Tid tar det och jobbigt är det men ungefär 1,5 kubik fick jag nog ner från altantaket den här gången.
Mot tv-soffan och Tour de Ski!
 

0-32 som vanligt

 
Som vanligt! Varje brottningsmatch slutar likadant. Jag loosar!!

Sommarplantor

Så där. Då tycker jag att julen är över. Har börjat titta på sommarplantor i frökataloger. Vilka härliga godingar ska få växa i min trädgård till sommaren? Tjohho!. -20 grader ute men nu laddas det för sommaren! God fortsättning!

S(crap)booking

 
Jag hade inte riktigt koll om man säger så. Gick in på Rusta för att bla köpa julkort. Ser INTE vilken sort jag tar utan slänger ner ett paket från hyllan i korgen. Shoppar vidare och när jag kommer hem ser jag misstaget. Dom här korten ska man pyssla ihop själv - scrapbooka. Men åååh!! Stömmel!!!
2½  timme senare har jag gjort 10 kort. Posten gick för 2 timmar och 45 minuter sedan.
 
Ni släktingar som får ett av dessa fantastiska (!) kort, God jul!
 
 
S(crap)andet tog längre tid än...dom tidigare fysiska jobben i höst:
 
 
 
....och
 
 

Familjedag på dagis

 
 
Idag har jag fått följa med syskonbarnen på julpysseldag på dagis. Vilka konstnärer, eller hur ?! :-)

A sign

 
Ska strax besöka ett dagis. Är i badrummet och öppnar badrumsskåpet. Den här trillar ner i handfatet. I take it as a sign. Den följer med i handväskan ;-)

Novemberkaktus

 
Måste bara visa min Novemberkatus. Blommorna är ûbermaffiga. Bilden är tagen underifrån. Jag tycker det ser ut som fågelfjädrar, en fjäderboa. Fantastiskt. Uppe till vänster skymtar en liten knopp som kommer att blir lika maffig som den här utslagna blomman.

Morotsrulltårta

 
 
 ...så är det snart jul igen och min självklara favorit ska vara med på kakfatet.
Morotsrulltårta
3 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1,5 dl riven morot
2 dl vetemjöl
 
Fyllning
100 gr mjukt smör
100 gr Philadelfiaost
1 dl florsocker
1 tsk vanlij

Ägg + socker vispas poröst. Rör i dom andra ingredienserna. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen 250 grader ca 7 minuter. Låt den svalna. Lägg ut ett nytt bakplåtspapper på arbetsbänken. Strö över socker och vänd upp sockerkakan på den. Ta bort pappret. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulltårta.