(o)favorit i repris

 
 
 
Igen, igen och igen!!!

Snökristaller

 
Igår svepte det in en dimma över Piteå och idag är det vackert ute. Massor med snökristaller i träd och buskar.
Här är min lilla hallonplanta på altan. Om sex månader växer det goda hallon på den.

Skulle bara vattna....

 
....men kunde inte låta bli att prova föröka dom här små raringarna. Blommorna blir vita med rosa kanter. Så här många dagar i sträck med solljus är farligt för blomnerven.
Huuur ska allt rymmas i köksfönstret i februari när den RIKTIGA frösådden börjar???

Börjat gro...

 
Hela helgen har jag varit på kurs och lärt mej West Coast Swing. Har bara landat i soffan så fort jag kommit  hem. Jag har helt missat att pelargonfröna har rockat loss på fönsterbrädan. Dom små fröna har grott och långa skott har vuxit upp i helgen. Aj, aj...går det för fort? I morgon får dom egna små plastkrukor att växa till sig i.
Härligt med lite grönt i huset!

West Coast Swing

Det här blir spännande.
Snart blir det en intensivkurs i denna dans:
http://www.youtube.com/watch?v=-eFT1AoDCTo
 
tjohoo!
 

Frösådd 2013

 
Efter lite tjavs och strul har nu starten gått för dom här damerna!  Kommer det att delas ut gula och röda kort? Vem är först i mål?? Dom springer i alla fall mot våren!

Wow!

Känns kul när ett coachingföretag hittar till min blogg och tycker om mina kreativa ideér. Till och med tycker om Fröpåsen så mycket att Ann på Inkubator Öst länkar från deras hemsida.

Ipren vs hjortron/lingon/tranbär

 
Acetylsalicyra har en "nära släkting" som heter Salicylsyra. Hon och jag ska bli kompisar.Hjortron är etta på listan där Salicylsyra finns. Hjortron från 2006 och framåt finns i frysen och det var ju ett superbra lingonår i år...så nu rackarns.

http://salicylsyra.nu/2012/01/salicylsyra-i-frukt-gronsaker-notter-och-orter/

Urban odling

Jag ramlade just över en artikel i DN, på nätet. Handlar om odling i storstäder och på hustak. Mycket intressant. Några halv/nya ord som jag inte träffat på tidigare:
Rurbanism sammansättning av orden rural, lantlig, och urban där man vill återskapa lantlivet inne i storstaden.
Här har
växelbruk fått en ny innebörd :-)
"– Vi gillar växelbruket: att man kan gå till lotten men samtidigt lätt kan gå och sätta sig på ett fik. Att bo på vischan och vara tvungen att ta bil till allt, det är inte vår kopp te, säger hon."

 Tjyvplantering i Stockholm:

"Så kallad gerillaodling är egentligen inte tillåten utan tillstånd från markägaren, som kan ta bort det som planterats. Men Dante Hellström som är engagerad i Tillväxt, säger att såväl kommun som fastighetsförvaltare mest brukar bli glada över att någon engagerar sig i närmiljön."

"Runt om i världen frodas också idéer om vertikal odling, det vill säga att odla grödor på höjden i skyskrapor och urbana växthus, i stället för horisontellt på marken."

Mycket intressant artikel.  Undar hur det har gått??