Brödrecept
Det var meningen att jag skulle använda orginalreceptet, men vetemjölet tog slut. Då skarvade jag på med rågmjöl.
Himla enkelt att göra!
Håll till godo:
50 gr jäst
8 dl ljummet vatten
1 msk salt
1 dl linfrön
750 gr vetemjöl
250 gr rågmjöl
Blanda i en matbreredare eller vad ni använder. Arbeta degen i 15 min. Degen är väldigt lös. Häll över i en gratängform25cm x 33cm. Ringla över lite olivolja och platt ut degen försiktigt i hela formen. Låt det jäsa i 45 minuter under handduk. Smörj olivolja över hela ytan på degen, strö över mycke´ flingsalt. Grädda i 200 gr i ca 1 timme.
Fort var det gjort!
skriven
Tack för i går. Brödet var jätte gott till fisksoppan du bjöd på.
Grattis på födelsedagen.