2

Julbaket har börjat

          saffransbiscotti


En given favorit hos mej. Saffransbiscotti! Så här gör jag dom godingarna:

100 gr smör
1 paket saffran
1,5 dl grovt skållad hackad mandel
2 ägg
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Slå på ugnen på 200 grader
Smält smöret och häll i saffran. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Häll i smörblandningen i ägg/sockerröran. Blanda. Ner med mandeln och sist mjölblandningen. Blöt händerna i vatten och ta upp ca 1/3 av smeten. Forma snabbt till en avlång bit och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Ta upp hälften av smeten och gör samma sak...åsså sista biten. In i ugnen och dra ner till 175 grader. Grädda 15-20 minuter.
Ta ut plåten och snitta sneda bitar. Putta dom en bit i från varandra. Sänk värmen till 50 grader och låt dom vara i ugnen ca 30 minuter. Slå av ugnen och ta fram superverktyget - paltsleven. Kläm fast den i ugnsluckan och lämna skorporna där tills ugnen är kall.

Gottgott!

Kommentarer:

1 AnJa:

skriven

en kort sekund hann jag undra: Vad i hela friden ska hon ha paltsleven till :-) De där såg mumsiga ut!!

2 Maria- JAG BLOMMAR:

skriven

Hej Mona! Nu har jag hittat hit! Jag ska också baka saffransskorpor, brukar använda Leilas recept. det fungerar fint med glutenfritt mjöl som jag använder. Trevligt att träffa dig idag!

Kommentera här: