Julbaket har börjat
En given favorit hos mej. Saffransbiscotti! Så här gör jag dom godingarna:
100 gr smör
1 paket saffran
1,5 dl grovt skållad hackad mandel
2 ägg
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Slå på ugnen på 200 grader
Smält smöret och häll i saffran. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Häll i smörblandningen i ägg/sockerröran. Blanda. Ner med mandeln och sist mjölblandningen. Blöt händerna i vatten och ta upp ca 1/3 av smeten. Forma snabbt till en avlång bit och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Ta upp hälften av smeten och gör samma sak...åsså sista biten. In i ugnen och dra ner till 175 grader. Grädda 15-20 minuter.
Ta ut plåten och snitta sneda bitar. Putta dom en bit i från varandra. Sänk värmen till 50 grader och låt dom vara i ugnen ca 30 minuter. Slå av ugnen och ta fram superverktyget - paltsleven. Kläm fast den i ugnsluckan och lämna skorporna där tills ugnen är kall.
Gottgott!
skriven
en kort sekund hann jag undra: Vad i hela friden ska hon ha paltsleven till :-) De där såg mumsiga ut!!