Paprika och pestopaj

På fredag ska jag på tjejkväll. Det är alltid snacksknytis på dom här träffarna som vi har. Redan ikväll gjorde jag pajerna som jag ska bidra med. Det blev ett hitta-på-recept. Faktiskt vegetariskt.
Paprika och ostpaj
Börja med paprikan som tar lite tid att få mjuk i stekpannan.Strimla i fina strimlor en ½ röd paprika och en ½ grön paprik. Lägg dom i en stekpanna och stek dom mjuka. Samtidigt börjar du med pajdegen.
125 gr smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelmjöl
1 msk vatten
Rör ihop till en deg och tryck ut degen i mazarinformar. In med dom i kylen för att svalan ca 15 minuter.
2 ägg
ca 1 dl grädde
ca 2-3 dl riven goudaost
1 tsk röd pesto
en dutt sambal oelek
salt och peppar
Rör ihop äggstanningen och paprikan. Fördela i formarna och grädda ca 15-17 minuter i 200 grader.
Jag har hunnit en sväng på badhuset sen jag gräddade pajerna. Dom har svalnat, nu åker dom in i frysen.