2

Hårdbröd

   

Jag har varit i Skellefteå och hälsat på syrran med familj. I Skellefteå finns ett bageri/kafe´som är vida känt i staaan. Stig´s heter det. Syrran hade köpt deras hårdbröd och det är så gott.  Idag har jag provat baka eget hårdbröd. Jag hittade ett recept på nätet och gjorde om det lite grann.

Mona´s hårdbröd

Slå på ugnen på 150 grader

1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ tsk salt
3 msk smält smör
2 dl dinkelmjöl
1 msk rågmjöl
2½ dl hett vatten.
flingsalt

Rör ihop allt. Det blir som en lös gröt. Ta en plåt och stänk ut lite vatten på plåten, lägg ett bakplåtspapper på plåten ( då sitter det fast lite grann ). Häll ut degen och stryk ut degen på hela bakplåtspappret. Det blir ett tunnt hårdbröd. Ta en degspårre eller en kniv och dra försiktigt streck i degen, lagoma bitar. Strö över lite flingsalt.
In med plåten i ugnen, i mitten, ca 1 timme.

Ganska begärliga! :-)

Uppdaterad: Bakat brödet igen och hade det i ugnen i 45 minuter. Ännu godare!

Kommentarer:

1 AnJa:

skriven

Men du! Det där måste bara provas. Ser förbaskat gott ut!!!

2 Anonym:

skriven

Det var så gott att man vill bara ha mer och mer och mer.Tack för smakprovet- Maj

Kommentera här: