0

Grand hotel, afternoon tea och Kicki Norman

afternoon tea, grand hotel



På fredagseftermiddagen gick vi till Grand hotel och upplevde en Afternoon tea med tillhörande Pol Roger Champagne.
Det här är ingen vanlig liten teastund som man har framför tv:n innan nyheterna börjar. Vi kom dit strax efter 14:00 och var klara ca 17:00.
Det börjar med servering av Pol Roger champangen. Efter det kommer en kypare in med ett trevåningars kakfat, och presenterar vad vi kommer att äta. Kakfatet ser ut så här:


  SANDWICHES
Skagensnitt
Västerbottensostcrème
Varmrökt röding med krasse & citron
Basturökt kalkon med dijonsenapscréme

  SCONES
Naturella scones med råsocker
Choklad scones
serveras med citron curd, rört smör,
vispad grädde, färskost med vanilj samt
jordgubbssylt

   BAKVERK
Éclair fylld med jordgubb och vanilj
Chokladbiskvi
Caramellia panacotta med rårörda Gotlanshallon
Nötmazarin

  FINEST TEA BLEND OF GRAND HÔTEL
Svart te från Kina milt smaksatt med citrus och apelsin speciellt blandat för Grand Hôtel
Passar utmärkt att dricka alla tider på dagen med olika sorters mat




Helt fantastisk gott! Champangen ....well, well. Hur ska man klara av att dricka vanligt mousserande vin efter det här??? Citroncurden och färskosten med vanilj. Vilken smak! Kan hända att jag provar att göra dom två tillbehören själv. Jaa, alltså på husmanskostvis. Att få till den smaken och konsistensen i orginal går nog bara om man jobbar i köket på Grand hotel i Stockholm.
Vi fick sällskap på Grand hotel av våran kusin Kicki Norman. Hon hade med sig present till oss. Hennes senaste nummer av Dasiy Beaty kommer ut i butik i veckan och vi fick var sitt exemplar av tidningen.

Häng med på en utlottning! Jag prenumererar på tidningen och kommer att lotta ut den jag fått hem i brevlådan. Kolla nästa inlägg. Sen kommer även mer bilder från helgen.                                                                                                                                                            




Kommentera här: