2

Grissini

          grissini

Idag bakade jag även lite grissini till kvällens "kulturkväll". Tema choklad...hm... strödde på lite bruna linfrön för att matcha temat. Dom rackarna håller på att falla av. Det blir helt enkelt tanken som räknas :-)

Grissini:
½ pkt brödjäst
3 dl mjölk
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl

flingsalt/linfrön

Rör ut jästen med den ljummen mjölk. Tilllsätt resten av ingredienserna och rör i en matberedare eller för hand. Den här gången rörde jag ihop degen för hand. Den är inte så stor. Jäs degen ca 40 minuter. Knåda degen på bakbord och ta ut "snuttar" på ca 2 msk som du rullar till 30 cm pinnar. Jäs på plåt med bakpapper i ca 20 minuter. Pensla pinnarna med olivolja och strö över flingsalt och/eller linfrön. In i ugnen 15 minuter i 175 grader. Klart!

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Men så mycket gott du bakar- varför öppnar du inte ett hembageri???

2 Mona:

skriven

Nix,nix :-) Men om någon vill anställa en hobbybagare då är jag med :-)

Kommentera här: