Farmor Ingrids kryddkakor
Farmor Ingrids kryddkakor
1 hg smör
2 kkp socker (ca 3dl )
2 kkp mjöl (ca 3 dl)
1 äggula
1 tsk bakpuler
1 tsk sirap
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Rör smör och socker poröst. Rör ner äggulan. Bland ihop dom torra ingredienserna och rör ner i smeten. Knåda ihop degen. Dela i två bitar och rulla till två länger ca 20 cm. Plasta in dom i plastfolie och lägg dom i kylen...minst en timme. Bäst är om du glömmer bort dom till nästa dag. Då blir dom ännu godare.
Värm ugnen till 150 grader. Skiva längderna till "slantar" och lägg på en plåt med ungspapper. In i ugen ca 12-15 minuter.
skriven
Barna minnen ... Men hallå "glömma bort dom" till nästa dag tjena lycka till! Det låter slurp så är dom borta.