0

Möhippa med Silverlera

         Silverlera

 

Nästa helg ska ena syrran gifta sig och igår hade vi en möhippa för henne. Vi tog med henne och lilla dottern till Spira konstgrupp som bla undervisar i Silverlera. Silverleran känns som keramiklera, men Silverlera består av fint silverpulver, ett helt ogiftigt organiskt bindemedel och vatten. Bindemedlet och fukten gör att materialet uppträder som en lera.
Christina visar oss hur vi ska kavla leran, där måttstocken på tjockleken är tre kort från en kortlek. När man sen stansar ut mönster, tar man bort ett kort från varje sida och trycker ut mönstret. Då blir det rätt djup i leran.

Vi fick en lliten degklump var och kavlade, lekte med mönster och stansade ut hjärtan och stjärnor. Våra små lersmycken fick torka i en svamptork i ca 15 minuter, sen skulle dom putsas med sandpapper. Efter det brändes dom i ugnen i ca 40 minuter. Smyckena var alldeles vita när dom svalnat. Med en stålborste och olika nålar borstade man rent smycket och putsade upp det.

På med ett litet hänge och en halsband. Så där....smycket är klart.

Här fick vi en snabbkurs i grundkursen. Smycken blev inte helt raka/runda, men kul var det.



         


När vi hämtade bruden i sitt hem, laddade vi kylen med mat och dryck. Efter Silverlerakursen åkte vi tillbaka till henne och dukade upp i vardagsrummet. Lax/räkpaj, kyckling paj till dom romröra och soltorkade tomater i cemefraiche. Efterrätt mintkladdkaka.

...med smycke runt halsen och ABBA i bakgrunden åkte vi hem kring på kvällskvisten...




Kommentera här: