0

Hallonkaka

                     


Hallon i fördrinken och i efterrätten....ändå blev det över en massa hallon. På eftermiddagen har jag bakat den här hallonkakan med en twist....det är fiberhavregryn i den i stället för grahamsmjöl. Grahamsmjölet har tagit slut. Funkar det ? Ingen aning, men jag provar.

150 gr smör ( mjukt)
2 dl socker
1 ägg
1 dl fiberhavregryn ......orginalrecept: grahamsmjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3-4 dl hallon
1-2 msk sirap

Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägget. Rör ihop dom torra ingredienserna i en skål och blanda sen ner det i smeten. Bred ut i en form....egentligen en form med löstagbar kant. Strö över hallonen och ringla över sirapen. In i ugnen 175 grader ca 40 minuter.

Den äter vi nästa helg.

Kommentera här: