2

Lite soppa

                        image604

När det varit ett sånt  ....faktiskt...pissväder  som idag, så har jag bara stickat på sockar och tofflor samt lagat lite mat och sett på skidor. Gu´så bra att det är sport på tv :-) Hade tänkt att gå en promenad men...nej..fick använda mej av ett undantag i nyårslöftet - toksnöar och ingen plogning.
Förra veckan åt jag choklad och kände mej sjuk efteråt. Håller på med  GI och var/ är socker-ren i kroppen. Lovade att testa om det var godiset som gjorde att jag kände mej "sjuk". Så igår köpte jag choklad och lösviksgodis. Gissa vad?! Det smakade otroligt sött, verkligen jättesött. Åt inte ens upp allt !!!!  Det stämmer att godiset inte var bra för kroppen. Konstigt! Bra?!   *buuuhuuu*

Gjorde en broccolisoppa till middag:
3 dl vatten
½ buljontärning
vitpeppar
ca 10 broccolibuketter

Det fick puttra på i grytan i ca 10 minuter sen fick stavmixerna arbeta och till sist:
2 rejäla matskedar cremefraiche light
garnering riven ost

Hittade gireceptet på nätet och där skulle det vara med grädde i soppan ...har ingen hemma...och ädelost.....har ingen hemma. Då får man hitta på annat :-)

Kommentarer:

1 LenaL:

skriven

Socker är äckligt!!! Men icke förty känner man godissug med jämna mellanrum. Har du testat 70%-ig choklad? Mycket godare och bättre och nyttigare osv än typ Center och lösviktsgodis. En kvarts kaka och du känner dej nöjd, glad och belåten!

Kram!

2 Storjägarn´:

skriven

jaaa, det blir nog att börja äta choklad med hög kakaohalt :-)

Kommentera här: