1

Nu har jag fått receptet på en supergod efterrätt



Jordgubbspaj med banan och vit chokladkräm


Ingredienser:


Tillagning:

200 g     Vit blockchoklad   

3 cl    Rom

4 dl    Vispgrädde

2 st    Bananer (omogna gröna)

1 l     Jordgubbar

1 dl    Aprikosmarmelad


Pajdeg:

2 dl    Vetemjöl

1 dl    Grahamsmjöl

125 g     Kylskåpskallt smör

2-3 msk    Vatten


Smält Chokladen tillsammans med rommen ( det går lika bra med cointrau) i ett vattenbad. Koka upp grädden. Slå den kokande grädden över chokladen och rör försiktigt ett par minuter. Kyl krämen (så här långt kan pajen förberedas dagen innan).


Pajskal: Mät upp mjölet i en skål. Skär det kalla margarinet i bitar och lägg ner det i mjölet.


Finfördela margarinet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg.


I matberedare: Använd kniven. Mät upp mjölet i blandarskålen. Skär det kalla smöret i bitar och lägg ner det tillsammans med vattnet. Kör 30 - 40 sekunder eller tills fettet är riktigt inarbetat. Arbeta inte för länge, då blir degen seg och inte så frasig.


Grädda pajskalet lätt och frasigt, ca 15 min i 200º ugn. Låt svalna.

Skiva bananerna och lägg dem som en matta i pajskalet.


Vispa chokladkrämen till fast konsistens och fördela den över bananerna. Klä pajen med skivade jordgubbar och pensla med marmelad.

Kommentarer:

1 Eva i Halmstad:

skriven

De vattnas i munnen på mej.

Kommentera här: