7

Mormor och pappersåtervinning

image502

Nu ska jag berätta om mormor och hennes förhållande till pappersåtervinning.

 

Mormor kan allt om pappersåtervinning speciellt vid födelsedagar och jular. Så har det alltid varit. Långt innan kommunen kom på att papper ska återvinnas hade mormor redan uppfunnit det.


Det här med paket är roligt att få, tycker dom flesta. Mormor ger också paket till födelsedagsbarn och julklappar vid julen.  Hon har ett speciellt sätt att återvinna pappret. Mormor har alltid tyckt om fint papper, tjockt dyrt papper. På tex julafton när alla har satt sig ner, Tomten har kommit och den första har fått ett paket så säger hon såhär:


"Men nog var det där ett fint papper"

"Vänta, kan någon ge henne en kniv?"

 Öppna vid tejpen, så går inte pappret sönder."

"Vaaar försiktig!!!"


När någon har öppnat ett paket så är det som en magnet är fäst mellan mormor och det befriade pappret. Det dras till henne . Hon tar tag i det och börjar rulla ihop pappret till ett avlångt rör. Koncentrerat rullar hon pappret samtidigt som slätar hon ut alla veck. Det måste bli slätt.


Man vet precis vilken julklapp man ska få från mormor. Först är pappret inslaget med pappret pappa fick runt sitt paket från min moster för fyra jul:ar sedan. Samt på etiketten står det " Glad påsk önskar din son", men det är överstruket och det står istället " God jul önskar mormor".

Så börjar man öppna paketet och då hörs det från den blå stora skinn fåtöljen:


"Men nog var det där ett fint papper"

"Vänta, kan någon ge henne en kniv?"

 Öppna vid tejpen, så går inte pappret sönder."

"Vaaar försiktig!!!"