Saffrans-skorpor
100 g smör
1 paket saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl är orginal receptet ,men jag använda 4,5 dl vetemjöl. Testar och hoppas att som blir ännu sprödare än i fjol,så jag använder lite mindre mjöl den här gången
2 tsk bakpulver
1.5 dl sötmandel
Slå på ugnen till 175 grader. Skålla och hacka mandeln grovt. Rör socker och ägg poröst. Smält smöret och tippa i saffran. Låt det svalna så hinner saffranet lösa upp sig i smöret. Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ihop alla ingredienser. Det blir en lös smet. Blöt händerna i vatten och ta upp en tredjedel av smeten . Forma till en "baguette". Forma två till och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen ca 25 minuter. Ta ut plåten och skär snittar i baguetterna. Fördela dom lite grann från varandra så det kommer luft i emellan. In i ugnen igen, sänk till 110grader. Låt dom stå där i ca 10 minuter. Slå av ugnen och ta en träslev som du sätter i ugnsluckan.
Lämna dom där och glöm bort skorporna tills imorgon och dom blir supergoda.
skriven
MMMM, dom låt goda! Måste testas!
Ha en bra helg!