4

nu är det mååånga trådar

image380
ja, vem ska göra det??
Det går ju ganska fort att virka en mormorsruta.....12 minuter :-) , men det blir verkligen många trådar. Nästa gång ska jag  göra filten/pläden/täcket i högst två färger.  

Kommentarer:

1 Jenny:

skriven

jag fick tipset att man kan virka in de lösa ändarna i rutan genom att virka nästa varv över ändarna. Vips så får man bara en tråd över på varje ruta! Fantastiskt!!! Hoppas det funkar bara, annars har jag hittils 16 obrukbara rutor... Men hur fäste du ihop rutorna? Sydde du eller virkade du? Det känns ju som att det går snabbare att virka, men då får man väl en ful skarv?

2 Storjägarn´:

skriven

Barnfilten sydde jag ihop. Den blev bara lite sned. Tänkte testa att virka ihop sjalen när alla rutorna är klara. Man får nog prova sig fram.
Finns det någon som har ett bra tips????

3 Linda:

skriven

Jag kör en liknande variant som jenny beskriver. När jag är klar med en färg drar jag igenom garnänden genom öglan och drar åt, sen tråcklar jag in garnstumpen i maskorna, då syns dom inte alls :) Tror att man får allra bästa resultat genom att sy ihop bitarna, jag har testat att virka ihop farmorsrutor, men det blev en sån ful kant då.

4 Storjägarn´:

skriven

Sy ihop rutorna är nog bäst i alla fall. Det blir snyggast. Tack för alla tips.

Kommentera här: